Blauw. Groen. Zon. Voetbal!
https://photos.app.goo.gl/zyxi3PpwNVxO2Ehg2
NAZARETH. - Een vrij weekend in de kalender? Een weekend zonder voetbal? Daar dacht de onderbouw van VCNE anders over. En onze vrienden uit Sint-Denijs-Westrem ook. Op zaterdag 10 februari zakte de groene armada af naar het kunstgras van Nazareth-Eke. 
Met een heel leger: maar liefst 5 ploegen hadden zin in een vriendschappelijk potje voetbal. 2 ploegen U7, 2 ploegen U8 en 1 ploeg U9 kwamen de laatste ijsplekken van het kunstgras shotten, want het beloofde de zonnigste dag van de ganse winter te worden. En dat werd het ook. Stralend weer, stralende kinderen in blauwe en groene uniformpjes. 


De U7 was paraat met 3 ploegen. We selecteerden de grootste en sterkste beren om de U8 weerstand te bieden. De anderen konden zich uitleven tegen hun leeftijdsgenoten. Het ene ploegje weerde zich danig en zette zich vol overgave in, maar kon geen vuist maken tegen de sterke Westremnaren. 
Al bij al was trainer Ken toch heel teverden over de prestatie van zijn kleinmannen. Ze ontwikkelen goed en spelen met plezier. Dat is uiteindelijk veel belangrijker dan winnen. Het andere ploegje U7 hield lang gelijke tred, maar op het einde van het 2e kwart en in het derde kwart was de concentratie er even afgeschenen door de lekkere zonnestralen. 

Trainer Robin riep zijn 5 kapoenen bij hem op de middenstip en stak het vuur en het plezier er weer in. Het vierde kwart was dan weer vol overgave en het lukte zowaar om de opgelopen achterstand bijna teniet te doen. 
Het goede spelniveau werd teruggevonden en er zat weer plezier in. De penalties achteraf vlogen er ook vlotjes in de hoek in. De trainer was tevreden en trots op zijn kapoenen. De grote mannen van de U7 hadden onder leiding van trainer Nicolas een begadigde dag. Ze spelen de eerste 2 kwarts met heel goed voetbal zelfs de U8 van Sint Denijs naar huis. Die voelden zich zelf geroepen om hun andere ploeg te wisselen om het een beetje te doen kampen. 
Die wissel loonde want het 3e kwart werden de onzen overdonderd. Ze herpakten zich in het 4e kwart en vonden hun goede spel en zelfvertrouwen terug. Een knappe prestatie tegen groenen die toch een jaar ouder zijn! 
De U8 zag de dag ervoor hun trainster op team-building-weekend vertrekken met de damesploeg, maar we konden rekenen op onze trouwe trainer Sander om in te springen. Waarvoor dank, want de nacht ervoor had die op de after-work-party van Poerkwapa ook al ingesprongen (en zelfs ’s morgens vroeg ook nog geholpen met de opkuis!).
De U8 was slechts met 4, maar Mauro van de U7 kwam hen versterken. Ze hadden het heel moeilijk tegen de groene overmacht. Gelukkig wisselde Sint Denijs halfweg van ploeg en ging het daarna iets beter. Al waren ze na die eerste 2 kwarts al redelijk moe gestreden, toch liet Mauro zich niet kennen en tekende 6 goals aan bij de grote jongens! Knap gedaan kerel! 
De U9 van trainer Jordy speelde volgens scheidsrechter Luc een heel mooie partij en leuk voetbal. Een spannende wedstrijd die nipt werd verloren, voelde toch niet zo aan omdat de wedstrijd zo aangenaam was om te volgen. Het spel golfde mooi op en neer met mooie combinaties. Er zit muziek in dit ploegje. Goed gespeeld mannen. 
De kantine zat achteraf gezellig vol en de dorst door het warme zonneweer werd overgoten met het gewenste, al dan niet schuimend, glas. 
Met dank aan Wim Verdonk, jeugdcoördinator onderbouw van KVV, voor de leuke en sportieve samenwerking! 
Wordt ongetwijfeld vervolgd…
Robin Moreels