V.C. Nazareth-Eke haalt ster binnen!

Om haar jeugdwerking te evalueren schreef V.C. Nazareth-Eke zich in voor een officiële audit van Foot Pass (PASS staat voor Professional Academy Support System en werd ontwikkeld in samenwerking met de VUB). 
De club moest een uitgebreid digitaal dossier indienen met toetsing en documentering rond een aantal kritieke succesfactoren. Eigenlijke doel: een soort foto nemen van de jeugdwerking.
Bijkomend volgde er op de club een gesprek met auditor en jeugdverantwoordelijken en jeugdtrainers/spelers om het ingediende dossier objectief te evalueren. Tenslotte volgde er een onaangekondigd bezoek aan een jeugdtraining.
Onze club kreeg nadien een individueel rapport met scores op de verschillende onderdelen en kwalitatieve adviezen naar de toekomst.
Als kers op de taart: VCNE kreeg een kwaliteitslabel met name 1 ster wat de maximale onderscheiding is voor een club die op regionaal niveau aantreedt met haar jeugd. Slechts 1/3 van de clubs op dat niveau slaagden daarin vorig jaar dus … terechte trots (zie ook www.footpass.be). 

De club is dan ook meer of fier en dankt iedereen die op zijn/haar manier een stukje bijdraagt tot die bloeiende jeugdwerking: bestuursleden, trainers, spelers, medewerkers, ouders, supporters, sponsors, gemeentelijke overheden. 

Het streven naar een kwaliteitsvolle jeugdwerking is voor de club een blijvende uitdaging die op termijn bijkomend moet leiden naar mooie resultaten in onze seniorenwerking. Onze jeugd is … onze toekomst!


Piet Maebe 
Bestuurslid V.C. Nazareth-Eke