Matchverslagen‎ > ‎

01.09.18 - 3de prov.: Nazareth-Eke | 4-3 | Michelbeke

Geplaatst 7 sep. 2018 09:58 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 7 sep. 2018 10:01 bijgewerkt ]

Veel doelpunten, spanning en animo

Eindelijk is het weer zover, na weken vol oefenwedstrijden en tactische trainingen konden de troepen van Yves Van den Berghe wederom het strijdtoneel betreden. Wij van de Nazareense sportredactie sommen voor u, de nieuwsgierige lezer, de verrassingen en wapenfeiten van speeldag 1 op.

Wegens blessure nam Bart Meire plaats op de tribune en mocht Wouter VDB het nummer 8 aantrekken. Michiel De Clercq belde vrijdagavond af wegens ziekte en zo schoof Thibeau Schobben door op 7 en nam Naim Lampe zijn vertrouwde 10 positie weer in. De man tussen de doelpalen is Karel Niemegeers, hij kreeg het volle vertrouwen van de coach om Wouter Martens op te volgen.

Het eerste kwartier kleurde blauw. Een mooie dribbel van Schobben naar binnen, hij vond Leroy aan de andere kant die laag voorbracht voor Neirynck. Voorlangs.
Een minuut later een kleine kopkans voor Boone, hij knikte maar te zwak.

De inkt was nog niet droog of daar was de volgende aanval. Een corner kort gegeven, Schobben ging even dollen met zijn tegenstander en mocht dan vrij voorbrengen. Daar liep Neirynck in de ruimte en die streelde de bal binnen. Helaas, de man met de vlag oordeelde een teentje buitenspel.

Dan toch eens Michelbeke op het kwartier. Een omschakeling leek met een mooie tackle van Stef onschadelijk gemaakt, maar de scheidsrechter gaf een – tot inziens van onze redactie – onterechte vrije trap weg aan het maantje van de zestien. U kan het vervolg dan ook raden: de vrije trap werd met een klein afleggertje mooi en hard over de muur binnen gekegeld. 1-0.

Hierna valt de wedstrijd wat stil, veel slordigheden en lange ballen. De pen van onze redactie mag even rusten. Het enige wat we opmerken is dat Ilias zijn eerste gele kaart van het seizoen pakt. Er zijn dus toch nog zekerheden in het leven.

Iets na het halfuur een omschakeling van Michelbeke. Een roodhemd mag op wandel gaan, steekt het halve veld over en legt de bal af naar zijn collega, die krijgt teveel ruimte voor de verdediging en waagt zijn kans vanop een twintigtal meter: “ja santé, plat in de winkelhaak” oordeelt een supporter. Wij stemmen misnoegd in. 2-0.

Een reactie van de Nazareense troepen blijft niet uit, Maarten brengt voor en daar duikt Schobben op aan de tweede paal. Zijn schoenmaat blijkt net te klein om goed bij de bal te kunnen: buitenkant paal.

Hierna is het Michelbeke die met de klepel zwaait. Onze helden zijn te laks in duel, verzorgen hun passing niet en de organisatie is even zoek op het middenveld. Wij duiken de kantine in op zoek naar troost en een frisse pint terwijl onze generaal zijn troepen mag bijsturen.

Tweede helft. We noteren alweer een gretig begin. Een afgeblokt schot van Schobben komt bij Boone terecht, hij besluit vanop de rand van de baklijn op de paal. De vijand antwoordde met een kleine kans na een stilstaande fase, Karel pareert zonder moeite.

We zijn net geen kwartier bezig en er volgt een tactische wissel, Wouter VDB wordt naar de kant gehaald en ook Jonathan mag gaan rusten. Jonkies Dries en Rik mogen zich tonen.

Omstreeks minuut 61 balverlies van een antagonist, Naim pikt de bal op en stuurt Neirynck de laan in. Deze is sneller dan iedereen en werkt netjes af aan de eerste paal. 1-2. Er zijn dus toch nog zekerheden in het leven.

Hierna wordt de partij wat potiger, de tegenpartij verzamelt wat gele kaarten en onze helden proberen verder te breien, zoekend naar de gelijkmaker. Helaas, mooi voetbal wordt nu eenmaal niet altijd beloond. Rik met een jeugdig foutje in het zestienmeter gebied, de penalty wordt feilloos omgezet door Michelbeke. 1-3.

Daarna terug wat minder voetbal, de kalf lijkt verdronken. Supporters morren, spelers proberen de draad op te pikken en de trainer voert nog een wissel door. Leroy mag rusten na een moeizame partij, aanvaller/verdediger/dan-toch-weer-aanvaller Brent mag zijn plaats innemen.

We duiken het slotkwartier in met lage verwachtingen, maar dan gebeurt het. Als het ware zoals “den Duits” exact 79 jaar geleden de Poolse havenstad Gdansk onder vuur nam, zo nemen onze helden de partij terug in handen. De blitzkrieg was ingezet. Op een voorzet van een secuur spelende Stef, raakt Neirynck de kruising. Brent is goed gevolgd en tikt na wat geharrewar de 2-3 tegen de netten. Onze redactie had het altijd al geweten: “da’s ne spits”.

De spanning stijgt, de supporters op het puntje van hun stoel. We voelen het, het kan nog. Schobben pakt een gele kaart wegens beklag bij de spelleider – “Ja, das boete” verzekert Bart Meire onze redactie. – maar laat ons niet afwijken van het plot dat zich hier ontrafelt.

Zes minuten voor affluiten komt de bal bij Stef na een aanval van de roodhemden, hij geeft lang naar Dries die doorkopt naar Neirynck. Deze is zijn rechtstreekse tegenstander te snel af. 3-3.

We duiken de extra tijd in, een voorzet van Brent wordt licht met de arm geraakt door een tegenstander die zich in de baklijn bevindt. Discutabele fase, onze redactie zegt het zelf, de beweging was er maar de handen bleven nabij het lichaam. Zoals Bart Peeters al eens durft zingen “Het lot kan gruwelijk zijn”. Penalty; en aangezien er toch nog zekerheden zijn in het leven neemt Neirynck in dank aan en zet de strafschop om. 4-3 is de eindstand.

Een moeilijke partij, heerlijk om naar de te kijken, met veel doelpunten, spanning en animo. Wij onthouden vooral het volgende: Neirynck weet de goal nog staan, de ploeg toont karakter en het voornaamste - de drie punten blijven thuis.

En onze helden, ik hoor het u al denken nieuwsgierige lezer, die zijn niet thuisgebleven zaterdagavond. Er zijn nu eenmaal nog zekerheden in het leven.
Laurent D.M.