PAASTORNOOI DEINZE - 02.04.2018

Tornooiwinst voor U7B Nazareth-Eke

Op 2 april waren we met de U7b present op het paastornooi in Deinze. De spelertjes keken al weken uit naar dit tornooi. Ja, een tornooi op Deinze is toch eens iets anders. Bij aankomst kregen we te horen dat we op het eerste plein mochten spelen. Dat vonden de spelertjes fenomenaal! Door de speakers van het stadion klonk de naam VC Nazareth-Eke. Alle kopjes gingen plots de hoogte in. Het was zo ver. Het tornooi kon beginnen! 

Onze eerste match was tegen het ons gekende Sottegem. Een ploeg die niet te onderschatten was. Na een vroege voorsprong en mooi voetbalspel, liepen we uit tot 3-0. Maar Sottegem knokte terug, en maakte het nog spannend. Met dank aan de keeper, bleven we overeind. De hoorn kondigde het einde aan, met als resultaat 4-2. 


De eerste match was binnen. De toon gezet. Nog twee te gaan.

De tweede match was tegen Roeselare. Een ongekende ploeg voor ons, maar uitgaande van ons eigen sterkte, konden we dit aan. Van bij het begin zetten de spelertjes van VCNE druk, en konden we, met goed voetbal en schitterende acties, al vrij snel het verschil maken. Het werd vrij snel duidelijk, dat de tweede overwinning binnen was. Resultaat 3-9.

De trainer kon niet anders om de spelertjes alvast proficiat te wensen met het gebrachte spel.

Direct na deze match, was het terug vollen bak voor VCNE. Dit was DE MATCH voor de spelertjes van VCNE. Tegen het GROTE CLUB BRUGGE. Na een kleine motivatiepreek van de trainer werden de spelertjes gerust gesteld om geen schrik te hebben tegen hun tegenstander. Gewoon voetballen zoals ze daarvoor al gedaan hadden. Van in het begin zette Club een muurtje voor hun doel. We werden blijkbaar in de gaten gehouden. Ze waren goed voorbereid. Het was de eerste minuten moeilijk om hier door te geraken. Maar door te blijven voetballen en acties te creëren, konden we een eerste goal maken. Toen was de trein terug vertrokken en was het een mooi spel om naar te kijken. Het gevolg was een clean sheet met als resultaat 0-9.

Na deze drie overwinningen, was het duidelijk dat we de finale gingen spelen. De grote vraag was, tegen wie? Het was de thuisploeg van het tornooi. KMSK DEINZE.

Alle spelertjes waren vol enthousiasme om de finale tot een goed einde te brengen. Het was terug tijd om de spelertjes hun focus terug te brengen.

Zoals bij veel finales, zowel bij groot en klein, werd er in het begin niet zo mooi gevoetbald. Toch was er van beide ploegen veel inzet en strijd. In de eerste minuten ging het spel op en af maar konden we toch een gaatje vinden om zo de score te openen. Spelertjes, supporters en trainer juichten. Kort voor het einde van de eerste helft, maakten we er 0-2 van. Iedereen zeer tevreden en tijd om eventjes te rusten. In de tweede helft kwam Deinze flink opzetten met af en toe potig voetbal. Ze maakten door een own-goal er 1-2 van. Nog 5 minuten te gaan en er was volop spanning. Maar de verdediging van VCNE kraakte niet. Bij een voorzet van VCNE maakte Deinze op hun beurt ook een own-goal. 1-3. Nog een paar minuutjes spanning tot het eind signaal, om zo het tornooi te winnen! 
Het fluitsignaal klonk. De eerste plaats was binnen. Iedereen van VCNE was dol enthousiast. De beker was voor ons. 
De organisatie van het tornooi was heel goed. Er waren zelfs veel mensen van KMSK Deinze die ons proficiat wensten met het mooi gebrachte voetbal en de overwinning. Ze vonden het eveneens een spannende finale. 
Als laatste wil ik als trainer er nog aan toevoegen dat de spelertjes alle lof verdienen voor hun schitterende inzet op het tornooi. Het was een mix van mooi voetbal, schitterende acties, veel goals en teamplay. 
Ook wil ik de talrijke supporters danken voor hun steun en motivatie. Zoals in eerste klasse is dit heel belangrijk voor de spelertjes en trainer. En geeft dit hun nog meer motivatie. 

BEDANKT. 

Fiere en trotse trainer Nicolas.