wedstrijdverslagen 3de provinciale C


13.05.18 - Eindronde 3de prov.: Lembeke | 2-1 | Nazareth-Eke

Geplaatst 14 mei 2018 10:01 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 14 mei 2018 10:04 bijgewerkt ]


AFSCHEID

We spelen onze tweede wedstrijd in de eindronde. Winnen is zo goed als zeker naar tweede. Een wedstrijd echt met inzet. Lembeke zag hun kans schoon om na de degradatie van vorig jaar terug hun plaats op te eisen een reeks hoger.

Omdat er verbouwingen bezig waren aan kantine en randaccommodatie leek het met de witte tenten een beetje Vlaamse kermis te zijn. De publieke belangstelling was groot. Wegens de grote afstand vanuit Nazareth was de blauw witte aanhang wel beperkt.

Ook de gele opponenten maakten indruk. Er waren enkele hoog opgeschoten mannen bij, waarschijnlijk door het eten van veel speculoos van de sponsor.

Ikzelf was iets te laat op het appél. Dus net niet gezien hoe door een misverstand in onze verdediging we al onmiddellijk na de start een doelpunt tegen kregen. Niet goed begonnen dus. Onze mannen lieten het niet aan hun hart komen en probeerden terug te vechten. Iets te hard, want na 25 minuten moesten we het met een mannetje minder doen. Onze Florian ging iets te hard door, schoof weg, en torpedeerde zo zijn opponent. Deze laatste ging kermend tegen de grond. De rode kaart voor Florian zorgde echter voor een wonderbaarlijke genezing.

VCNE bracht terug goede combinaties op het veld. Een verdienste van het ganse team en zeker ook van onze jongeren die terug hun kans grepen. Ondanks een mannetje minder speelden we goed, zelfs heel goed mee. Veel kansen konden we echter niet creëren.

Tot iets over het half uur Leroy zichzelf trakteerde op een meesterlijk hakje. Hij plukte de bal mee en begon aan een sterke rush. Maarten was goed gevolgd op links.
Zijn scherp schot van kort tegen de achterlijn belandde hoog in de verste hoek binnen. Niet onverdiend kwamen we zo op gelijke hoogte 1-1.

Na de rust kregen onze jongens het iets moeilijker. Toch was de eerste kans voor ons. Terug Leroy in de aanval op links. Zijn voorzet naar Mathias N was heel afgemeten. Mathias kwam echter een halve centimeter te kort om de bal in doel te jagen.

Ondanks het sterke verweer van de onzen voelden we de bui toch een beetje hangen. Na twintig minuten was het zo ver. Na een corner voor Lembeke was er eerst een schampschot. In de herneming viel de bal op een gele voet. Van dichtbij in één trap binnen. We konden weer achtervolgen.

Hoe hard we ook probeerden, echt dreigen konden we niet meer. Lembeke kwam nog een paar keer vervaarlijk opzetten. Maar Wouter, de paal en een tweetal schoten hoog over verhinderden de echte doodsteek.

De Lembekenaren kregen last van de vallende ziekte in de hoop om zo tijd te winnen. Als de bal buiten ging kwamen er wel eens twee exemplaren op het veld. Een psychologisch spelletje dat hoort bij een echte cupmatch natuurlijk.

Goed gespeeld maar verloren. Onze mannen waren er het hart van in. Als blauw witte aanhang vonden we dat ze met opgegeven hart het veld mochten verlaten. De inzet van de jongeren die in afwezigheid van enkele basispionnen een prachtprestatie konden neerzetten belooft voor de toekomst.

Dank aan Wouter, Naïm, Maarten, Illias, Gregory, Jonathan, Gelani, Brent, Leroy, Florian, Rik, Gilles, Tim, Malchert, Matthias, Niels, Nicolas voor hun geweldige inzet in de voorbije twee wedstrijden.

Dank ook aan onze coach om zijn ploeg zo nog te kunnen motiveren.

Dank aan iedereen voor en achter de schermen voor dit mooie seizoen. We zullen er met heimwee aan terugdenken.
Hans M.

10.05.18 - Eindronde 3de prov.: Nazareth-Eke | 1-0 | St.Denderleeuw

Geplaatst 11 mei 2018 10:53 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 11 mei 2018 10:56 bijgewerkt ]


Op naar (de) tweede (wedstrijd)

Vandaag topwedstrijd tegen Standard. Weliswaar niet uit Luik maar wel van Denderleeuw. Om indruk te maken kwam onze opponent aan met een reuze dubbeldekkerbus. Een ploeg stevige spelers, een bank om u tegen te zeggen en een schare supporters getooid met rood witte sjaals. Als je dan weet dat onze opponent liefst 88 keer had gescoord in de competitie, wat toch neer komt op een gemiddelde van 2 per wedstrijd dan stond ons wel één en ander te wachten.

Wij bleven als steeds bescheiden. Rustige supporters, en een ploeg met enkele jonkies op het veld. De meeste van onze jongens moesten echt omhoog kijken om de tegenstander in de ogen te kunnen kijken.

Uit het verslag zou je kunnen opmaken dat de onzen overspeeld werden. Niets is minder waar. We voetbalden goed mee en lieten ons niet in de hoek drummen. Het was wel Denderleeuw die de kansen kon afdwingen.

Na een goed kwartier stond er een roodhemd alleen voor Wouter. Hij besloot recht in onze doelman zijn armen.

Net voor het halfuur dan opnieuw drie snedige rode acties. Gregory kon een bal van de lijn halen na wat geharrewar voor ons doel. Onmiddellijk daarop een loeier van een vrijschop. Wouter haalt met een kattensprong de bal van onder de lat. Een minuut later opnieuw een schot vanuit het pak. Ook hier klom Wouter tot onder de lat om de bal weg te ranselen.

Wat later gaat een rode aanvaller met veel show tegen de grond, in de hoop zo een strafschop te versieren. Een gele kaart voor schwalbe was echter zijn magere beloning. De rood-witte aanhang ging bijna door het dak van onze tribune.

Twee minuten later speelt Leroy Mathias N aan. Die wordt vakkundig tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter durfde ons geen strafschop toe te kennen.

We gingen rusten met de dubbele nul op he bord.

Tien minuten ver in de tweede helft terug veel volk voor ons doel. Geharrewar alom, Wouter gooit zich in het pak, krijgt wat klappen te verduren maar kan de bal wegwerken.

Dat de onzen zich niet zo maar lieten opzij zetten illustreerde Florian. Hij beet iets te fel van zich af. De opponent duwde hard terug. Beiden geel.

Op het half uur terug eentje alleen op Wouter. Met een beenveeg duwde hij de bal uit het doelvlak. Van dan af aan duwden beide ploegen het gaspedaal wat dieper in. De onzen begonnen ook al in een stunt te geloven. Leroy trok alleen op avontuur. Zijn poging strandde op de doelman. Denderleeuw antwoordde met een nieuwe aanval. Opnieuw stond Wouter in de weg. Iets later gaat hij een doorgebroken roodhemd in de voeten.

Op het halfuur terug een doorbraak van de onzen. Gelani rukt alleen op maar wordt onderuit geduwd. Opnieuw kregen we geen penalty toegekend. Niet getreurd. Iets later is het derde keer goede keer. Mathias N gaat alleen op wandel en wordt gehaakt in de zestien. Rood voor het roodhemd en penalty voor ons. Mathias zelf nam de zware taak op zich. Zijn knaller ging onhoudbaar binnen. 0-1 met nog een klein kwartier te gaan.

Denderleeuw kon nog één keer tegenstoten. De aanvaller trapte de bal echter van op twee meter hoog over het doel.

VCNE bleef doorduwen. Echte kansen kreeg Denderleeuw niet meer. Onze strijders beten zich vast in iedere bal. De leeuw van Denderleeuw was een leeuw van VCNE geworden.

Een dikke proficiat aan onze mannen. Ze vochten ervoor en ieder individueel gaf zich volledig. Het resultaat van het samenspel mag er zijn.

Zondag trekken we naar Lembeke. Die haalden het via penalty’s. Als we daar kunnen winnen zijn we echt op weg naar tweede.
Hans M.

29.04.18 - 3de C: Wortegem | 0-1 | Nazareth-Eke

Geplaatst 30 apr. 2018 03:22 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 30 apr. 2018 03:22 bijgewerkt ]


Periodekampioen!!!

Ik heb het al zo veel gezegd, de basis van het spel is eenvoudig: maak één doelpunt meer dan je tegenstander en je wint altijd. Ook vandaag hebben onze jongens deze stelling bewezen.

Je moet weten (en horen), wij, als supporters langs de lijn, denken op sommige momenten het beter te kunnen. Tactische richtlijnen in overvloed, we zouden vele acties anders doen, de bal laag houden als ze hoog spelen en omgekeerd, vooruit in plaats van achteruit, diepgang in plaats van lateraal te spelen…Vandaar soms onze úitspattingen’. Mea culpa.

Onder een felle regen begonnen we aan onze laatste wedstrijd. Onze derde plaats was veilig, winst vandaag kon ons wel nog de titel van periodekampioen opleveren.

Amper vier minuten ver en we knutselden al een mooie actie in mekaar. Een aanval volgens het boekje. De bal ging snel van Stef over Mathias B naar Wouter VDB en Mathias N. Die kan nog scherp voorzetten. Leroy kon er nog net zijn hoofd tegen zetten. De bal botste echter tergend langzaam tegen de paal.

Op het kwartier werd het even warm voor ons doel. Op een corner van de thuisploeg torende één van de aanvallers hoog boven onze verdedigers. Wouter M haalde met een kattensprong de bal van onder de lat.

Rond minuut 25 wordt onze Leroy onder de graszoden geschopt. De krullende vrijschop van Brent werd door de goed inlopende Stef echter over het doel getikt.

Tien minuten later opnieuw een mooie combinatie van ons team. Mathias N wordt afgezonderd voor het thuisdoel. De doelman glijdt zich vakkundig op de bal.

Onmiddellijk daarna is er een verre voorzet van Wouter VDB. Leroy kan de bal binnen houden. Hij speelt Brent aan. Zijn schot wordt gelost door de doelman. De goed gevolgde Mathias N hoefde de bal maar binnen te koppen. We gaan rusten met 1-0.

Amper begonnen en de onzen legden er de pees op. Via vele blauwe stationnetjes komt de bal bij Naïm. Zijn afstandsschot waait echter net naast de kruising buiten.

Na een dikke 20 minuten kan de wederoptredende Jonathan op rechts doorstoten. Zijn voorzet valt op de voet van Naïm. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Veel viel er niet meer te noteren. De thuisploeg probeerde nog alles op alles te zetten. Onze verdediging en onze doelman zorgden er voor dat ze nooit echt gevaarlijk werden.

Het bleef dus 0-1. Door het verlies van Nokere-Kruishoutem worden wij periodekampioen. Een symbolische titel, maar het duidt toch op een goede reeks wedstrijden.

Na een aarzelende start dit seizoen waren de onzen veelal de beter voetballende ploeg. Een mooie derde plaats is een terechte bekroning. Deelnemen aan de eindronde is leuk meegenomen. Dinsdag kennen we de loting.

Als we kijken naar de statistieken dan leren we volgende zaken. Tegen Michelbeke behaalden we onze meest spectaculaire overwinning. We gingen er winnen met 3-7.

We scoorden 63 keer dit seizoen. Daarmee komen we op plaats 6 terecht. 33 keer moest Wouter zich omdraaien en we hielden ook 11 keer de nul. Daarmee komen we twee keer op plaats 2.

In zes wedstrijden konden we niet scoren. We speelden ook een reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag. We wonnen 18 keer, waarvan 10 keer thuis.

Mooie cijfers om het seizoen af te sluiten.

Graag geef ik mijn pen door aan een opvolger. Gezien Wouter, na 24 jaar dienst, afscheid neemt van VCNE en naar zijn nieuwe thuisgemeente verkast, zal ik niet elke wedstrijd meer bijwonen.

Bedankt aan de ganse VCNE ploeg, bestuur, spelers, trainers, vrijwilligers en supporters voor de mooie jaren die we hier mochten beleven. Het zal raar doen om niet meer “Allé blauwkes” te kunnen roepen.

Volgende zondag kan ik er niet bij zijn. Ik zal kokosrotjes bakken in een kraampje op de Familiedag ter gelegenheid van de opening van het nieuwe dorpsplein te Nazareth.
Hans


In naam van het bestuur willen wij Hans van hartelijk danken voor al zijn mooie verslagen hier.
Secretaris - GC, Jacque Deman

22.04.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 3-2 | Elen-Grotenberge

Geplaatst 24 apr. 2018 08:36 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 apr. 2018 08:14 bijgewerkt ]


Toch nog feestje kunnen bouwen


Tien minuten voor tijd krijgt de afscheidnemende Wouter een applausvervanging.
De gehele VCNE aanhang juicht mee.


We moesten de warme wei in tegen Elene-Grotenberge. Om het ons, de VCNE supporters, wat moeilijker te maken spelen zij in het blauw. De onzen traden dan in hun witte trui aan. We zijn gewoon van “Allé blauwkes” te roepen maar dat lukte dus nu niet en “Allé de witte” klinkt toch een beetje raar.


Elene zou in principe een haalbare kaart moeten zijn. Maar voetbal is soms wel eens voorspelbaar Onvoorspelbaar. Zie maar vorige week. Een 0-2 voorsprong zo maar uit handen gegeven.

De toekomst van VCNE begeleide onze spelers tot op het veld. Ze droegen witte en blauwe ballons. Het was een beetje een feestwedstrijd. De laatste wedstrijd thuis in de competitie, we konden onze derde plaats veilig stellen en Wouter M. nam afscheid na 24 jaar onafgebroken in dienst van blauw-wit.

De wedstrijd begon voorspelbaar. Wat aftastend, maar toch de onzen die het initiatief namen. Zo kon Mathias B al na een kleine acht minuten ferm doorstoten en zo Naïm in schietpositie brengen. Zijn krul draait echter over doel.

Op minuut 27 is er geharrewar voor ons doel. Plots staat er een bezoeker helemaal alleen voor Wouter. Hij kan redden door zich, met gevaar voor lijf en leden, op de bal te gooien.

Wouter kan dan ver uitschoppen, Brent kan doorkoppen. De bezoekende doelman grabbelt naast de bal. Mathias N loopt mooi naast de bal mee in doel. We staan 1-0.

De laatste vijf minuten zijn volledig voor ons. Eerst pikt Leroy de bal mee in het midden van het veld. Hij maakt vele meters en legt dan terug op Mathias N. Die krijgt de bal moeilijk onder controle waardoor hij van kortbij toch over doel vliegt. Onmiddellijk daarop lanceert Mathias B Leroy. Ook diens schot waait over het doel. Dan is het weer Mathias N die Leroy kan aanspelen. De doelman kan tot twee maal toe pareren.

Tien minuten na de pauze. Tikken onze twee Mathiassen de bal vrolijk rond. De bal komt bij Brent. Zijn schot gaat echter voorlangs.

Twee minuten later is het weer drie keer voor één euro voor het bezoekende doel. Ik denk dat de helft van zone ploeg en voetje tegen de bal had gezet. Telkens stond er ergens een bezoekend been in de weg.

Dan valt de wedstrijd wat stil. De warmte zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.

Net voor het half uur schiet onze Leroy nog eens uit zijn sloffen. Hij perst er een stevige sprint uit. De goed gevolgde Mathias N maakt er dan kalm 2-0 van.

We waren nog aan het juichen toen er een blauwhemd (wel dat ander blauw) na licht contact gretig tegen de grond ging. Penalty. De bezoeker had geen medelijden met Wouter en trapte de bal onhoudbaar binnen. Zo komt het plots op 2-1.

Tien minuten voor tijd krijgt de afscheidnemende Wouter een applausvervanging. De gehele VCNE aanhang juicht mee. Hier en daar pinkt er toch eentje een traantje weg.

Karel staat amper in doel of hij wordt koudweg tegenvoets gepakt. Het staat verdorie 2-2.

De onzen laten het kopje niet hangen. Via Brent krijgt Mathias B de bal voor de voet. Hij maakt er even meedogenloos 3-2 van. Oef!

Een uitgebreid feestje volgt. Wouter wordt uitgewuifd. Hij bedankt zijn supporters en geeft een vat. Het bestuur zorgt voor frietjes en toebehoren.

Nog één wedstrijd in de competitie, dan nog vier keer winnen in eindronde en we zitten in tweede….
Hans M.

14.04.18 - 3de C: Sp. Bevere | 3-3 | Nazareth-Eke

Geplaatst 16 apr. 2018 09:18 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 16 apr. 2018 09:18 bijgewerkt ]


Eentje is nog altijd beter dan geentje, maar…

Zaterdag was het Bevere-avond. Na een competitiestop van 2 weken toch een beetje een stap in het onbekende.

Ik was nog niet echt op het veld of Wouter moest ons met een prachtsave behoeden van de 1-0. Oei, we waren verwittigd. De gele bever zou zijn vel duur verkopen.

Mathias N nam echter zo goed als onmiddellijk wraak. Hij ging alleen op de doelman af en toonde hoe het moest. De 0-1 hing tegen de netten te bengelen.

Iets over het eerste kwartier kan Leroy aanleggen. Zijn bal komt bij een opponent terecht die minder goed ontzet. Zo komt het leer aan de voet van Mathias B, die kan de andere Mathias bereiken. Hij maakt er zonder verpinken 0-2 van.

Wie dacht, net als wij, dat de match gespeeld was had het verkeerd voor. Het was de verdienste van Bevere dat ze de moed niet opgaven, in tegendeel ze bleven vechten voor iedere bal. Ze stapelden de kansen op. Hun afwerking was echter, gelukkig voor ons, niet echt schitterend. Tot minuut 35. Plots een afstandsschot. Voor de Beverse supporters, een heerlijke krul in de winkelhaak. 1-2 werd het zo.

Bevere bleef druk zetten. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Amper vijf minuten later geharrewar voor ons doel. Wouter kon de bal niet goed wegwerken. Een geelhemd maakte er in de herneming 2-2 van. Gejuich in Bevere, treurnis in Nazareth. Zelfs de weergoden begonnen te wenen. Een zware plensbui stroomde over het veld.

Onze coach herschikte een beetje zijn manschappen voor de tweede helft. Het was Bevere die echter opnieuw de eerste kans kreeg. Op minuut 8 een vrije trap. Wouter gaat goed plat. Opnieuw zijn wij er met een antwoord. Naïm stoot door op zijn linkerflank. Zijn voorzet wordt door de doelman weggewerkt.

Onmiddellijk daarop is het weer aan Bevere. Opnieuw staat Wouter paraat. Dan valt de wedstrijd wat stil.

Op het half uur is er dan een hoekschop via Brent. Wouter VDB kan de bal meepikken. De thuisdoelman gooit er zich echter tussen.

Niet getreurd. Een volgende aanval van de onzen via Naïm en Florian komt bij Mathias N. De netten staan bol voor de 2-3.

Op minuut 43 krijgen we dan een vrije schop tegen. De trap gaat in de muur. In de rebound komt hij bij een geelhemd terecht. Tussen ons gezegd en gezwegen, hij stond dik buitenspel. Voor de scheidsrechter, zonder lijnrechters niet makkelijk te beoordelen. Goed, hij liet verder spelen. De gele aanvaller pikte de bal mee en kon Wouter omspelen. De 3-3 stond op het bord.

Bevere zette nog alles op alles. Ze trakteerden onze goed uitgekomen doelman op een doodschop. Twee voeten vooruit, kous van Wouter helemaal gescheurd. De scheidsrechter had het door. Hij floot de wedstrijd af.

Eentje is dus beter dan geentje maar we misten een beetje meer gedrevenheid van de onzen. Laat ons hopen door de 2 weken rust. Zingem speelde ook 3-3 zodat ons derde plaats niet in het gedrang komt.

Volgende week tegen Elene. Een bijzondere wedstrijd wordt het want mits een goede prestatie kunnen we het podium veilig stellen.

Het is onze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. En Wouter, onze doelman, neemt, na 24 jaar trouwe dienst, afscheid van de Nazarethse doelpalen. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. Iedereen op post op zondag 22 april om 15u.

Hans M.

25.03.18 - 3de C: Nokere-Kruishoutem | 2-0 | Nazareth-Eke

Geplaatst 27 mrt. 2018 10:17 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 mrt. 2018 10:17 bijgewerkt ]


Het kon niet blijven duren…

Hoe langer de reeks overwinningen, hoe groter de kans dat je nog eens gaat verliezen.

Nokere-Kruishouten was onze tegenstander. Een echte topper want leider versus de derde in het klassement. Het werd een leuke wedstrijd om te bekijken onder een deugddoend zonnetje.

Nokere nam onmiddellijk het heft in handen. Het resulteerde in een sterke gele start. De eerste kans was al tamelijk snel voor hen. Onze blauwhemden lieten zich niet intimideren en rolden hun mouwen eens extra op. We deden vooral waar we goed in zijn. De bal rondspelen en proberen al combinerend het spel te maken. Op minuut vijf was het al bijna raak. Via zes stationnetjes kwam de bal bij Nicolas. Zijn voet was een halve cm te kort om te kunnen scoren.

Zo bleef het doorgaan. De onzen speelden sterk, konden regelmatig richting doel oprukken. Ik zou hier ieders naam moeten opsommen. Maar in de zone van de waarheid liep het altijd wel mis. Net over, net naast, soms eens ver over.

Ook Nokere liet zich niet onbetuigd. Op het half uur was er twee keer een schitterende reflex met de linkerhand nodig van Wouter om ons van een achterstand te behoeden.

Een redding die hij net voor rust nog eens droogjes overdeed. Een strak schot kon hij met een kattensprong van onder de lat weghalen. Hierdoor konden we rusten met de dubbele nul op het bord.

Na de rust speelden we met de steeds harder blazende wind op kop. Nu was de eerste kans wel voor ons. Een hard werkende Naïm ging snel door op rechts. Nicolas lukte niet om te scoren. Nokere lepelde als reactie de bal op de buitenkant van onze doelpaal.

Op het kwartier kon een sterk acterende Mathias N doorbreken. Hij komt alleen op de doelman afgestormd. Die gaat goed in de voeten en blokkeert zijn doelpoging. Geen doelpunt, Mathias droop echter wel gekwetst van het veld.

Nokere schakelde nog een tandje bij en zette de onzen onder druk. Net toen we weer konden terugvechten waren ze plots voor ons doel. Een schot van halfweg de zestien ging net naast de binnenkant paal. De bal botste nog lichtjes op en belande net buiten het bereik van Wouter in doel. Niet onverdiend, maar het deed toch een beetje pijn aan ons blauw-wit hart.

Onze jongens weerden zich voortreffelijk. Iedereen werkte zich de ziel uit het lijf om toch eentje tegen te scoren. Maar telkens schoten we in de afwerking iets te kort.

Tien minuten voor tijd kwam dan de doodsteek. Een geelhemd ging fors door op onze rechter flank. Hij stuurde de bal in het vak. Het werd 3 keer voor 1 euro maar de bal ging dan toch binnen. 2 tegen 0.

De onzen waren moegestreden. Gelukkig kon Nokere er niet van profiteren.

We deden wat we moesten doen. We zagen veel inzet en dat deed deugd. Jammer dat we niet meer ballen tussen de palen kregen.

Door het gelijkspel van Zingem blijven we nog altijd op plaats drie pronken.

We gaan eerst 3 weekjes rusten en dan hebben we nog drie wedstrijden om onze podiumplaats op te eisen.
Hans

17.03.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-1 | Olsene Sportief

Geplaatst 19 mrt. 2018 09:13 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 19 mrt. 2018 10:15 bijgewerkt ]


Blauw !

Blauw van de kou zaten we op de tribune. Een scherpe koude wind geselde de supporters. Zelfs de zwarte inkt in mijn balpen kleurde blauw. Een goed voorteken?

We moesten de bevroren wei in tegen de roodhemden van Olsene. De heenwedstrijd draaide in blessuretijd uit op een gelijkspel. Dus we hadden iets recht te zetten.

De onzen namen onmiddellijk het heft in handen en controleerden de bal. Na acht minuten spurtte Gelani krachtig door op links. Hij kon de bal voor doel brengen. Florian mikte aan de binnenkant van de paal. De doelman kon hem nog net wegtikken. We konden de eerste keer onze handen wat warmen.

Drie minuten later trok een roodhemd van aan de middellijn ten aanval. Hij soleerde door het midden en ook door onze verdediging alsof de onzen nog niet goed beseften dat de wedstrijd al begonnen was. Vier, vijf blauwkes moesten eraan geloven. Hij zette Wouter op het verkeerde been en tikte de bal koelbloedig tegen onze netten. 0-1 na elf minuten.

De wedstrijd ging dan vlotjes op en neer. De onzen waren wel meer in balbezit maar konden hun wil niet echt opleggen. Olsene pakte het tactisch wel slim aan. Van zodra VCNE de bal had plooiden ze met negen man terug. Daardoor liep er steeds eentje van hen in de weg.

We gingen rusten, ons opwarmen, met nog steeds een doelpunt achter.

De onzen hadden waarschijnlijk een goede warme en sterke tas koffie gekregen. Ze namen onmiddellijk het heft in eigen handen, of moet ik zeggen in eigen voeten. Olsene bleef verbeten vechten en groef zich massaal in voor eigen doel.

Het resulteerde in de ene halve kans na de andere. Tijd om te kadreren kregen we immers niet. De bal ging dan ook ofwel net naast of net over of was te zacht om de doelman te bedreigen.

Op minuut zeventien trok Bart dan nog eens diep in de aanval. De doelman vond dat hij ver genoeg was geraakt en pakte hem bij de voeten. Terecht penalty. Vroeger had dit ook een rode kaart geweest. Blijkbaar is dit nu een gele overtreding omdat de penalty op zich al een straf is die zwaar genoeg weegt volgens het reglement. Bart nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 1-1 tegen de netten.

De onzen bleven proberen door van achter uit te combineren. Brent en ook Wouter VDB kwamen regelmatig mee naar voor. Steeds liep er een roodhemd in de weg. Olsene daarentegen kwam nog amper over de middellijn.

Op minuut 82 kwam de bal een beetje uit het niets bij de hard werkende Mathias N terecht. Die aarzelde niet en maakte er verdiend 2-1 van. De wedstrijd leek gespeeld.

Een minuut voor affluiten stormde Olsene toch nog eens richting ons doel. Zelfs hun doelman trok mee ten aanval. Een knappe loeier werd door Wouter op spectaculaire wijze uit de winkelhaak gehaald.

Zes keer op rij haalden we de drie punten binnen. Door het verlies van Zingem staan we nu iets steviger op plaats drie. Volgende week gaan we op bezoek bij de leider. Stel dat we daar onze zegereeks kunnen verder zetten….
Hans M.


03.03.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 4-0 | Michelbeke

Geplaatst 4 mrt. 2018 10:43 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 4 mrt. 2018 10:43 bijgewerkt ]


VIER OP EEN RIJ

We krijgen bezoek van Michelbeke. De rood-witten staan op de voorlaatste plaats. Thuis kregen ze van ons zeven doelpunten om de oren. Zo ver zouden ze het niet opnieuw laten komen.

We namen van in de start een lichte bovenhand. Veel gevaar kwam er echter niet uit voort. Michelbeke deed er alles aan om het tempo uit de wedstrijd te halen. Alles ging traag, er werd tijd gewonnen, ze plooiden massaal terug, zaten niet echt op de bal. De onzen lieten zich toch wel een beetje in slaap wiegen. Michelbeke was duidelijk niet gekomen om te winnen.

Het duurde dan ook dik twintig minuten voor ik de eerste keer iets diende te noteren. Gelani kon wat meters pakken, stak de bal door tot Mathias N. Zijn loeier ging echter naast. Een tweede poging van Mathias, een paar minuten later was wel goed gericht, maar nu niet hard genoeg. Michelbeke lanceerde slechts één keer een raket. Ook die ging naast het doel.

Kort voor rust mocht Brent op links een corner trappen. De bezoekend doelman ving de bal wel op maar liet de bal dan uit zijn handen rollen. Een beetje sneu voor hem maar kan gebeuren. Het stond toch 1-0.

Amper acht minuten ver in de tweede helft komt Florian opzetten op links. Hij komt tot een metertje voor de zestien. Hij knalt dan de bal heerlijk in de verste winkelhaak. Wondermooi doelpunt en 2-0.

Michelbeke probeert nu toch om eentje tegen te scoren. Hierdoor krijgen de onzen iets meer ruimte.  Zo konden we via Naïm doorstromen naar voor. Hij kan scherp voorzetten tot bij Geliani en bingo. We staan 3-0.

Twee minuten later trekt Nicolas ten aanval. Hij bedient Naim die de bal doorstuurt naar Mathias N. En hopla, de 4-0 licht op.

Michelbeke vond het toen welletjes en sloot opnieuw de gelederen. De onzen controleerden het spel en hielden  zo de nul op het bord.

De eerste helft was zus en zo maar na de koffiepauze zagen we beter VCNE. Prima gedaan jongens.

Door het verlies van Zingem staan we plots op het podium te blinken. We scoorden vier op een rij. We wonnen ook voor de vierde keer op rij.

Doe zo verder.

Hans


25.02.18 - 3de C: Velzeke | 1-3 (0-5?) | Nazareth-Eke

Geplaatst 26 feb. 2018 09:50 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 26 feb. 2018 09:56 bijgewerkt ]


DRIE OP EEN RIJ

Koud of niet, we gingen met z’n allen naar Velzeke. Een terrein midden de velden, dus de ijskoude wind had vrij spel.

Als lezer zal je me het dus ook vergeven dat ik mijn notities heb beperkt tot het absoluut noodzakelijke. Zelfs de inkt in mijn balpen had het lastig.

Na amper vier minuten konden we ons wel al warmen aan een splijtende actie via Naïm. Die stak de bal slim door naar de oprukkende Mathias N. Hij kwam alleen voor doel en stak de bal beheerst naast de doelman tegen de netten. 0-1.
Door de felle tegenwind raakten we heel moeilijk weg van ons doel. We shotten de bal tien meter vooruit. Door de wind keerde er vijf terug.

Op het half uur dan een aanval van Velzeke op rechts. De bal door de benen van een blauwe broek. Een Velzekenaar nam de bal aan en kon vanuit een scherpe hoek het leer net voor de tweede paal binnen shotten. 1-1

In de tweede helft hadden we bijna het omgekeerde scenario. Amper vijf minuten ver en er komt eentje dicht bij ons doel. Zijn knaller wordt door Wouter weggebokst. Het werd even warm voor ons doel. Kort daarop gaat een loeier van Brent net over.

Dan was het vet een beetje van de Velzeekse soep. De onzen raakten ondanks de kou stilaan op temperatuur. De ene kans na de andere. Leroy, Mathias B., Bart zagen hun pogingen net naast gaan.

Iets voor het half uur dan handspel van Velzeke. Gelukkig voor hen net buiten de zestien. Mathias N. sloofde de mouwen op, nam een korte aanloop en schilderde de bal net naast de muur buiten het bereik van de doelman tegen de netten. 1-2. Oververdiend, dat zeker en vast.

Vijf minuten later rolde Naïm de verdediging op een hoopje en drong het strafschopgebied binnen. Net voor hij probeerde aan te leggen werd hij met twee handen tegen de grond geduwd. Terecht penalty. Mathias N ging achter de bal en maakte er rap 1-3 van.


Ondertussen schoten de Velzeekse supporters met scherp. De eerste speelhelft waren er drie die de ganse tijd onze doelman Wouter stonden te jennen. Ook werd bijna iedere beslissing van de scheidsrechter aangevochten. Er vielen dan ook terecht enkele gele kaarten wegens protest. Er werd ook al eens iets naar de scheids geroepen. Die had voor de rust al tot kalmte aangemaand. Dirk, onze innemende délegé, was ook ons komen verwittigen. Een dikke vijf minuten voor het einde was de maat vol. Na racistische opmerkingen en bedreigingen door de thuis supporters floot hij de wedstrijd af.

De onzen ondergingen kalm deze beslissing en hielden een sportieve houding aan. Gejuich zou misplaatst zijn geweest. Iedereen droop dan maar af met gemengde gevoelens. We staken drie punten op zak maar werden wel het winstgejuich ontnomen.


We haalden dus twee keer drie op een rij. Mathias N. bewees zijn vorm door er drie tegen de netten te prikken. En we wonnen ook voor de derde keer op rij. Hierdoor staan we stilaan stevig binnen de top vier. Laat ons de voetjes op de koude grond houden en blijven verder werken aan het succes. Het is bewezen, enkel in de dikke Vandaele komt ‘succes’ voor ‘werken’. (doordenkertje)

En bij deze een oproep aan alle blauw-witte supporters om ons blijven sportief op te stellen naar de refs toe. Je moet het maar doen in dat koude weer. Ik zal ook mijn best doen.
Hans
STOPGEZET IN DE 80' BIJ 1-3
Omdat Ref Alpay Ardiçlar zich niet kon verzoenen met bepaalde opmerkingen aan zijn adres vanwege enkele toeschouwers werd de match tien minuten voor het einde stopgezet. Dat gebeurde nadat Neirynck een strafschop had omgezet en daardoor de voorsprong had uitgediept tot 1-3

17.02.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-0 | St.Goriks

Geplaatst 19 feb. 2018 08:51 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 19 feb. 2018 08:51 bijgewerkt ]


Bezoek van Sint-Goriks-Oudenhove

We moesten de koude wei in tegen Sint-Goriks. Onze vrienden uit het kleine dorpje uit de Zwalmstreek. Er zijn slechts 900 inwoners, twee winkels maar wel vijf cafés. Ginder konden we winnen met 0-4.

De bezoekers begonnen gretig. Bij ons liep het niet altijd zoals het moest. Waarschijnlijk een beetje uit het ritme door het voetbalvrije weekend vorige week.

Op minuut 12 toch een doorbraak van de onzen op de rechterflank. De bal komt zo tot bij Nicolas gedwarreld. Die neemt het leder in één tijd op de slof. Voila, de 1-0 staat op ons bord.

De onzen probeerden wel, maar vergaten toch wel om de voorsprong verder uit te diepen. Op minuut 24 knalt Gilles zo van dichtbij op de goed uitgekomen doelman.

Tien minuten voor tijd juichten we wel met alle blauw witte supporters. Onterecht. De bal was immers via een paal achter het doel tegen het net beland. En via de achterkant in doel telt blijkbaar niet.

Net voor rust kwamen Leroy en Gilles nog dicht bij een doelpunt. De ene bal gaat voorlangs, de andere werd met een beenveeg door de bezoekende doelman weggewerkt.

Na rust werd het onmiddellijk twee keer heel warm voor onze goal. Een bal scherp voorlangs en eentje op de lat. We waren verwittigd.

We reageerden gepast. Maar ook wij kregen de bal er niet in. Eén keer net voorlangs en onmiddellijk daarna een schot op doel, te zwak om de goed keepende doelman te bedreigen.

Het duurde ruim een half uur voor we nog eens in de handen konden klappen. Leroy kreeg de bal voor de voet, maar de dekselse bezoekende doelman liep weeral in de weg om het te kunnen afmaken.

Vijf minuten later was het dan toch van dat. De bal komt op rechts binnen de zestien bij de doorgesprinte Leroy. Die kon afleggen tot bij Mathias N. Mathias bleef kalm en prikte de bal kansloos voorbij de doelman. Eindelijk stond de 2-0 op het scorebord.

De onzen lieten zich niet meer verassen. We haalden een “clean sheet” en de drie punten binnen. Deze keer niet met echt schitterend voetbal, maar onze werklust werd terecht beloond. We staan ondertussen licht afgescheiden op plaats vier. Als we volgende week op Velzeke de buit kunnen binnenhalen ziet het er mooi uit voor het klassement.
Hans

1-10 of 31