wedstrijdverslagen 3de provinciale C


13.01 - 3de C: Nazareth-Eke | 0-2 | Boekel

Geplaatst 15 jan. 2018 10:23 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 15 jan. 2018 10:24 bijgewerkt ]


Einde van een mooie reeks

Mijn goeie voornemen om dit jaar het voetbalseizoen te starten met minder uitlatingen en emoties is niet gelukt. Meaculpa! We waren een gelijkspel of winst al zo goed gewoon...

Het was een voorteken. De opponenten van Boekel traden aan in het Zwart. We hadden het kunnen weten. Het wordt een zwarte zaterdagavond.

De ontgoocheling van vorige week, een tegendoelpunt vijf minuten over tijd, kostte ons twee punten en dit was nog niet helemaal verteerd. Hoopgevend was de sterke prestatie die de onzen reeds hadden neergezet. Boekel moet zich “weren” om uit de laatste vijf van het klassement te blijven. Wij kamperen in de geambieerde top vijf. Boekel moest dus een haalbare kaart zijn.

De eerste actie was al tekenend. Na dikke vijf minuten Bart gaat door op links en lanceert de aalvlugge Leroy. Deze kan scherp voorzetten voor doel, doch niemand was gevolgd.

Het duurde tot ruim minuut twintig vooraleer ik nog eens mijn balpen mocht bovenhalen. En dan nog voor een actie van de zwarthemden. Door mistasten in onze verdediging is er eentje van Boekel die alleen naar Wouter mocht oprukken. Die stond echter op de goede plaats om het toch wel te zwakke schot op te rapen.

Rond minuut 40 werd, Florian dacht ik, onderuit gemaaid. Normaal is dit donkerrood. Vandaag was geel echter voldoende.

De tweede helft begon als de eerste. De onzen met een flauw kansje met een veel te zachte doelpoging.

Op het kwartier gerommel en gestommel voor ons doel. Het werd uiteindelijk “drie keer voor een Euro” vooraleer de bal dan toch in ons doel kwam te liggen. Pijnlijk aan de ogen, maar de 0-1 stond in rode cijfers op het bord.

De onzen zouden nu wel opstaan en fel reageren maar het was echter Boekel dat iets later na een corner net naast ons doel besloot.

De wedstrijd liep verder zoals hij bezig was. Boekel bleef werken in zijn gekende stijl, gesloten geheel, wat stampen en duwen en professioneel tijd winnen. Bij een inworp moest het blijkbaar altijd de speler zijn die net aan de andere kant van het veld stond die de bal in het spel moest brengen.

De blauwkes waren blijkbaar wat verblind door het licht van de schijnwerpers. De passen die in de voeten van de zwarthemden belandden waren niet te tellen.

Rond minuut 25 is er toch eentje bij Boekel die een tweede gele kaart kreeg, rood was dus het gevolg. Iets later werd onze Leroy bij de arm neergetrokken binnen de zestien. De penalty die alles kon veranderen kwam er echter niet.

In tegendeel, het was Boekel die dicht bij de 0-2 kwam. De loeier werd echter door Wouter van onder de lat gehaald.

Kort voor affluiten dan de afstraffer. Een slecht ontzette bal komt in de voeten van een Boekelse spits terecht. Die zegt natuurlijk geen dankjewel maar maakt er op een drafje 0-2 van. Grote vreugde in het zwarte kamp. Meer dan grote ontgoocheling en frustratie aan de blauwe zijde van de tribune.

Laat ons het houden op een collectieve off-day (ook bij ondergetekende). Volgende week wraak nemen op Oudenhove zou mooi zijn en ook nodig als we ons plaatsje in de top vijf willen warm houden.
Hans M.

06.01.18 - 3de C: Vurste-Semmerzake | 2-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 8 jan. 2018 10:16 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 8 jan. 2018 10:17 bijgewerkt ]


Overspel is zelden goed

De eerste wedstrijd van 2018 is meteen een topper. Op bezoek bij de buren van Vurste-Semmersake, de competitieleider. Die waren waarschijnlijk hun nederlaag in de heenronde niet vergeten en zouden dus wel op wraak uit zijn.

De onzen namen het heft in eigen handen en maakten goed het spel mee.

Het duurde tot minuut 13 voor we echt de handen op mekaar kregen. Een doorbraak van de immers noest en efficiënt werkende Bart belande bij Leroy. Die kan de bal op het hoofd van Naïm schilderen. Hij besluit echter nipt over.

Het werd een mooie wedstrijd om naar te kijken. Wisselende acties in beide kampen. Met toch, maar wie ben ik, het beste spel langs onze kant.

Iets voor het half uur dan terug Bart op rechts. Hij lanceert Leroy die op de doelman kan afstormen. Deze laatste komt goed uit zijn doel en kan de kans ongedaan maken. Vurste reageert onmiddellijk. De corner die ze forceren wordt door Wouter vakkundig met de vuist weggewerkt.

Terwijl ik de actie nog aan het noteren was spoedden de onzen zich naar de overkant van het veld. Van Bart naar Leroy tot bij Mathias N. Die kan mooi afwerken door de bal naast de doelman in het doel te duwen. Terecht staat de 0-1 op het bord. Volgens de klok gebeurde dit nog in minuut drie. Blijkbaar voert die een stiptheidsacties tegen de plannen van de ploeg om te stoppen op het einde van het seizoen.

De Vurstenaren geven niet af en proberen de gelijkmaker te scoren. Iets wat hun op minuut 41 ook lukt. Knappe actie op rechts. De aanvaller kan net voor de doellijn de bal toch nog voorzetten. Er komt een geelhemd ingelopen die de bal net naast de paal kan binnen duwen voor de 1-1.

Er volgen nog een kans voor ons en voor de thuisploeg. Net voor de rust wordt onze Mathias N. nog omvergelopen in de zestien. Blijkbaar niet erg genoeg voor penalty.

Ook in de tweede helft gaat het spel goed heen en weer. Op het kwartier kan Vurste echt dreigen. Hun kopstoot gaat net naast.

Op minuut 20 kan Wouter ver uittrappen, hij lanceert Mathias N die de bal goed kan meepikken en de uitgekomen doelman kan verschalken. We staan 1-2 voor.

We geven niet af en proberen er toch nog ééntje binnen te shotten. Iets over het half uur was het bijna van dat. Op een corner gaat de thuisdoelman onder de bal door. Een achtergebleven geelhemd kan de bal nog net voor de lijn wegwerken.

De reguliere laatste tien minuten gaan in. Vurste zet een echt offensief op. Zelfs hun doelman komt mee postvatten voor onze zestien.

Wij komen dan nog twee keer dicht bij de 1-3, maar de kansen worden niet benut.

Onze coach voelt het komen, wil het ritme breken en voert nog een vervanging door. De scheids laat ruim overspelen. En plots juicht gans Vurste. In het geharrewar bij een ultieme corner belandt de bal in ons doel. De ganse VCNE aanhang verwenst de klok van de scheids. De wedstrijd duurde voor ons 20 seconden te lang.

De belangrijkste les is wel dat de onzen zeker niet minder waren dan de geelhemden. Een gelijkspel halen bij de competitieleider, het zal niet iedereen gegeven zijn.

En natuurlijk wensen we iedereen langs deze weg het allerbeste toe voor 2018. Ik hoop mooi voetbal te mogen zien met veel doelpunten, het liefst aan de overkant.
Hans16.12.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-2 | FC Kluisbergen

Geplaatst 18 dec. 2017 09:16 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 18 dec. 2017 09:16 bijgewerkt ]


Er zat meer in…

De eerste wedstrijd in de terugronde. Toch altijd een spannend moment. Zeker omdat we op Kluisbergen toch wel een beetje met de billen bloot gingen.

Kluisbergen speelde in het fluo, hierdoor had je het gevoel dat ze met een paar mannetjes te veel op het veld liepen.

Het spel ging wat gelijkmatig heen en weer. Het duurde ruim tot minuut 19 voor ik de eerste keer mijn notitieblok kon bovenhalen. Gregory trok op avontuur op zijn linkse flank. Hij kon uiteindelijk net voor de doellijn een scherpe voorzet lanceren. Jammer voor ons zat er een fluo hoofd tussen.

Vijf minuten later bijna zelfde scenario. Opnieuw Gregory nu op het hoofd van Seba. De doelman zat er gevat tussen.

Iets voor het half uur een verkwanselde kans voor onze opponenten.

Rond minuut 40 dan een pijnlijk moment. Stef stuurt een harde terugspeelbal richting Wouter M. Net voor diens voet springt het leer plots omhoog. Wouter onder de bal door en een goed gevolgde Kluisbergenaar kon er makkelijk 0-1 van maken.

Amper bekomen of Kluisbergen stond weer te drummen voor ons doel. Een eerste maal werkte Wouter de bal in corner. Daarbij kon er eentje van héél dichtbij op doel knallen. Wouter kon ons echter redden. Ik was dit nog aan het noteren toen ik opkeek en nog net Bart de bal op de wreef zag nemen. Zijn schot ging onhoudbaar binnen. De 1-1 stond op het bord.

Amper het veld op voor de tweede helft of een fluohemd rolde vanop het middenveld onze ganse verdediging op. Hij snelde drie man voorbij en kon de bal net naast onze doelman tegen de netten jagen. 1-2!

Een paar minuten later stonden ze weer voor onze goal. Wouter kon met een voetreflex de bal nog wegschoppen.

Vanaf dan kwamen de onzen meer op het voorplan. Hard werkend, maar zonder echte kansen. Bart kon nog Leroy bedienen. Zijn vluchtschot ging net naast.

Op minuut 35 werd onze Gregory gehaakt in de zestien. Bart trapt de penalty toch wel hard op halve hoogte. De dekselse doelman ging naar de goede hoek en ranselde de bal het veld in. Niemand van ons gevolgd, weg kans.

Naim kon wat later de bal bij Florian bezorgen. Die kwam alleen voor de doelman maar besloot nipt over.

Op minuut 40 speelde een fluohemd de bal duidelijk met de arm. Scheidrechter en lijnrechter hadden echter niets gezien.

Vier minuten later dan toch gerechtigheid. Leroy krijgt de bal op rechts. Gaat gezwind een mannetje voorbij en jaagt de bal onhoudbaar binnen. De 2 tegen 2 licht op.

De laatste spelminuten konden wij goed controleren. De stand bleef ongewijzigd.

Er zat meer in, maar ook minder. We hebben toch al één puntje meer dan in de heenronde.

De winterstop komt net op tijd. Enkele van onze jongens lopen te trekkebenen, ons veld moet ook bekomen van de inspanningen.

Hopelijk brengt het nieuwe jaar ons veel mooie wedstrijden met veel doelpunten. Vooral voor ons natuurlijk….
Hans


09.12.17 - Nazareth-Eke | 2-1 | Wortegem

Geplaatst 12 dec. 2017 10:06 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 12 dec. 2017 10:06 bijgewerkt ]


Halfweg

We zijn halfweg het seizoen. Op deze koude winteravond staat SP Wortegem op het menu. Omdat Wortegem in lichtblauwe truitjes speelt moeten de onzen in witte uitrusting het veld op. Een voorbode voor de sneeuw van de komende dagen? Ik was mijn notitieblok vergeten, ik moet dus nu teren op mijn geheugen.

We kregen twee ploegen die goed probeerden te voetballen. Rustig opbouwen, de bal goed rondspelen was de boodschap. VCNE haalde in de eerste helft zeker de titel binnen van het meeste balbezit. Wortegem speelde echter goed gegroepeerd waardoor het voor ons moeilijk was om voor het bezoekende doel te geraken. De weinige kansen benutten was dus ook de boodschap. En daar vielen we een beetje terug in de ziekte van bij de aanvang van dit seizoen. Telkens net niet. Seba en Leroy zagen hun bal net niet in doel belanden.

Na acht minuten werd Mathias B gehaakt en getrakteerd op een duw in de rug. In de zestien ga je tegen de grond. De penalty werd, zoals steeds, door Bart feilloos omgezet. De 1-0 lichtte op. VCNE bleef de bal goed rondspelen, maar, zie ook hoger, vertikte het om de weinige kansen die er waren ook af te werken.

Rond minuut 38 was er dan een corner voor ons. Mooi getrapt door (sorry maar mijn geheugen…) in een duel met een VCNE-er (sorry, mijn geheugen) werd een bezoekend hoofd wat te wild en kopte de bal in eigen doel. Hoe dan ook, het werd 2-0.

Wortegem liet zich niet onbetuigd. Ze bleven proberen. Het resulteerde in een trap op de paal en ook één op de lat. Na een klein misverstand in onze verdediging, net na de penaltygoal, kreeg een bezoeker de bal op de voet. Met een schitterende kattensprong, voor mij DE redding van de heenronde, hield Wouter zijn netten schoon.

We gingen rusten met twee tegen nul. Ik moest de arena verlaten, niet wegens een rode kaart, maar wegens andere verplichtingen.

Via, via hoorde ik dan nog dat wij in de tweede helft het initiatief wat te veel aan de bezoekers lieten. Het resulteerde in een gemiste kans voor ons en een schitterend doelpunt, trap van op de zestien en de kruising binnen, voor Wortegem. 2-1 Het werd dus nog een half uurtje bibberen.

Opluchting alom toen de scheidsrechter drie keer floot. De winst was binnen.

We zijn nu aan een meer dan ijzersterke reeks bezig. Negen wedstrijden na elkaar zonder verlies. We halen daarmee 25 op 27. Als je AA Gent noemt dan komt dit uitgebreid in de maandagkrant. Als VCNE zijn we natuurlijk bescheiden en zijn we tevreden met één enkel lijntje ergens op de regionale bladzijden.

Omdat Frank Debooser de sneeuw rijkelijk liet vallen werden de wedstrijden op zondag afgelast. Mede door de weergoden staan we nu op plaats vier in de rangschikking. In het periodekampioenschap staan we zelfs op kop. Allemaal relatief natuurlijk. Na de winterstop komen de ploegen terug tegen wie we het, in het begin van het seizoen, moeilijk hadden.

Halfweg, dus tijd om eens naar de statistieken te kijken. Inzake gemaakte doelpunten schuiven we op naar plaats zes. Dit na een zwakke start. We zorgden soms ook voor spektakel. Zo staan we mee op kop inzake de wedstrijd met het meeste goals. We mochten er 10 noteren op Michelbeke. Anderzijds waren er ook vier wedstrijden waarop we de weg naar het doel niet konden vinden.

Onze verdediging presteerde zeker niet slecht. We staan op plaats drie inzake de tegengoals. We hielden zelfs, samen met Zingem, het meest onze netten schoon. Zes keer reeds.

We verloren drie keer, net als het aantal gelijke spelen.

Dit allemaal maakt dat we staan waar we staan. Het legt natuurlijk wat druk op onze spelers. Even goed doen in de terugronde wordt de uitdaging.

Ondertussen een goed eindejaar gewenst aan bestuur, staff, spelers, aan alle stille medewerkers voor en achter de schermen en onze supportersschare.
Hans

03.12.17 - 3de C: Elene-Grotenberge | 1-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 4 dec. 2017 11:17 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 4 dec. 2017 11:19 bijgewerkt ]


Driepunter op Elene

Door de sneeuw was het even afwachten of we konden spelen. Elene had goed de sneeuw geruimd op het kunstgrasveld waardoor er hoge sneeuwbermen langs het veld lagen.

Wit-blauw tegen blauw-blauw.

We begonnen gedreven aan de wedstrijd. Niet onmiddellijk zware druk, maar de bal goed rond spelen. Op minuut acht had het al prijs kunnen zijn. Een schitterende cross-pass van Bart op Mathias N. Die kan een voorzet lanceren richting doel. Er zat een witte voet tussen. De bal keilde ei zo na in hun eigen doel.

We moesten ruim tien minuten wachten op het volgende doelgevaar. Er was veel geharrewar voor het thuis doel. Lydie vatte het goed samen. Vijf kansen voor een euro. Het was Mathias N. die het winnende lotje trok en ons op voorsprong bracht. 0-1.

Terug tien minuten later kan Bart dan Gregory lanceren op links. Die trekt een mooie sprint en kan net voor de doellijn toch nog de bal voortrekken. Seba stuurde de bal echter net naast.

Iets over he half uur versieren wij een vrijschop. Mathias N. krult hem heerlijk over de muur. De doelman lost. De goed gevolgde Seba kan er dan de 0-2 van maken.

Iets later krijgen we een copie van een vroegere actie. Opnieuw Bart naar Gregory en Seba. Nu zat de doelman er gevat tussen.

En dan tien seconden voor rust. Een corner voor Elene. Wouter pareert gevat. De rebound wordt dan wel binnen geduwd. We gaan koffie drinken met 1-2 op het bord.

Onze tegenstanders hadden blijkbaar sterke koffie in de thermos. Ze legden ons het spel op. Ons goed voetbal was ver te zoeken. Mislukte passes stapelden zich op. We raakten nog moeilijk voor het thuisdoel.

Veel valt er dan ook niet meer te vertellen over de tweede helft. Elene kreeg nog één echte kans. Wouter ranselde de bal echter knap van onder de lat.

Onze coach gooide nog zijn volledige bank in de strijd. Veel beterschap kwam er niet. Achteraan hielden we het hoofd kalm. Elene kon ondanks hun overwicht geen echte nieuwe kansen creëren.

De jonge scheidsrechter, die het, moet gezegd, héél goed deed, liet wel ruim overspelen. Het bleef 1-2. De drie punten dus binnen. Hierdoor zetten we onze succesreeks mooi verder. Een kleine twee maand geleden stonden we ergens onderaan te blinken. Nu stralen we vanop plaats vier.

Zaterdag treden we thuis aan tegen Wortegem. Meteen de laatste wedstrijd in de heenronde.
Hans 

25.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 3-1 | Sp. Bevere

Geplaatst 27 nov. 2017 11:36 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 nov. 2017 11:36 bijgewerkt ]


Mosselen goed verteerd

Naast de heerlijke VCNE mosselen stond ook Sparta Bevere op het menu. Een ploeg die een zelfde parcours aflegt als VCNE. Aarzelend begonnen aan het seizoen, maar nu toch een goede reeks aan het neerzetten.

Bevere begon goed georganiseerd aan de wedstrijd. Ze hadden duidelijk de bedoeling om ons niet zo maar ons spel te laten spelen. VNCE raakte dan ook moeilijk tot aan hun zestien.

Na negen minuten toch een eerste waterkansje voor ons. Wouter VDB gaat door op links. Stuurt de bal naar Mathias N die kan doorsteken naar de mee opgerukte Naïm. Naïm kwam echter 3mm te kort om te scoren.

Na achttien minuten is er enig geharrewar voor het Beverse doel. Uiteindelijk belandt de bal bij Gregory. Die draait om zijn as. Zijn knal is echter recht op de doelman. Onmiddellijk daarop kan Wouter VDB opnieuw voorzetten naar Naïm. Deze keer kan hij de bal vol op de slof nemen. 1-0 na negentien minuten.

Ons geluk duurde slechts vijf minuten. De eerste keer dat de geelhemden echt in ons strafschopgebied raakten trappen ze toch wel de bal tegen de arm van Stef. Penalty en een geel karton was ons deel. Wouter de verkeerde kant op en het staat 1-1.

VCNE zakt wat weg en vindt geen echte opening richting het Beverse doel. Het zijn de geelhemden die kort voor rust een scherpe tegenstoot kunnen plaatsen. Plots staat er eentje vlak voor Wouter. Zijn harde trap kan onze doelman echter met een sublieme beenveeg wegwerken. We ontsnappen aan een “gemaakte goal”.

Na de rust komt Seba in voor Gregory. Wat later komt Gilles in de plaats van Maarten. Amper op het veld kan Gilles een bal afblokken. Hij belandt zo bij Mathias N die kan doorschuiven naar Leroy. Een harde knal doet de netten bollen. 2-1 na een kleine tien minuten.

Tien minuten later is het opnieuw Gilles die kan voorzetten op Leroy. Die kan doorduwen op links, spurt zijn mannetje voorbij en legt dan terug op de goed gevolgde Seba. 3-1.

Bevere doet er dan alles aan om terug te vechten. De onzen hadden het niet echt makkelijk.
Quintin komt nog invallen voor Wouter VDB. Hierdoor moest onze coach nog eens zijn tactisch plan herschikken. Ondanks alle inzet van de gelen kwam er geen echt doelgevaar meer.

Wij kwamen nog wel dicht bij een vierde doelpunt via Leroy. Zijn schot wordt door de doelman gelost. Seba is net niet snel genoeg om hiervan te profiteren.

Natuurlijk zijn we blij met deze mooie overwinning. De onzen zetten nu immers een reeks neer van 19 op 21. Mag toch wel eens gezegd worden!

Volgende week zondag op bezoek bij Elene.
Hans

18.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 1-0 | N.-Kruishoutem

Geplaatst 20 nov. 2017 11:58 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 20 nov. 2017 11:58 bijgewerkt ]


Topper tegen Nokere-Kruishoutem

Na de puntendeling van vorige week tegen Olsene wachtte ons met Nokere-Kruishoutem een zware opdracht. Uw verslaggever trok eerder met een bang hart naar de VCNE arena.

De geel-zwarten van Nokere-Kruishoutem zetten onmiddellijk de toon. Ze drukten hun stempel op het spel. De onzen hadden het wat moeilijk. Toch hadden wij de eerste kleine kans. Na een dikke 10 minuten trok Naïm ten aanval. Hij dropte de bal bij Mathias B. Die zag Leroy vrij staan. Leroy besloot echter nipt over.

Na dik 20 minuten pressie werden de geelhemden twee keer kort op mekaar héél gevaarlijk. Een eerste schot van net buiten de zestien ging rakelings over ons doel. Enkele seconden later stond er eentje helemaal alleen voor Wouter. Verder dan een corner raakten ze niet.

Op het half uur schreeuwde gans Nokere om een strafschop. De videoref was niet komen opdagen, dus liet de scheidrechter gewoon verder spelen. Het werd daarop echter wel gloeiend heet voor ons doel. Gelukkig hing de lat in de weg.

We gingen dus koffie drinken met een 0-0 op het bord. We voelden het al aan. Wie de eerste goal kon maken die zou wellicht de drie punten binnen halen.

Na amper vijf minuten had het al gekund voor ons. Voorzet van de altijd ijverige Naïm tot bij Bart. Zijn poging werd afgeblokt door de doelman. De rebound werd door Naïm over het doel gewerkt.

Rond minuut 13 was het dan toch prijs. We snoepten op rechts de bal af. Naïm ging er mee aan de haal en kon een mooie voorzet uit zijn voeten schudden. Leroy nam hem gretig in ontvangst en tikte kalm binnen. 1-0.

Nokere probeerde er alles aan te doen om naast ons te komen. Onze soliede verdediging was op geen enkel foutje te betrappen. Echt gevaarlijk werd het dus niet meer voor ons doel.

Via Naïm en Leroy kwamen wij nog dicht bij een doelpunt. Telkens vonden we de doelman op ons pad.

Door deze winst zetten we toch een mooie reeks neer. Vier keer winnen en één gelijkspel. Na onze mindere start lijken we dus goed gelanceerd. Onze verdediging doet haar werk. Samen met onze doelman versierder we al zes “clean sheets”. Onze spitsen durven wel eens sputteren, maar als ze hun dagje hebben gaan de netten wel regelmatig bol.

Volgende week staat Bevere op het menu. Het zal er weer om spannen. Net als ons, niet zo goed begonnen, maar de laatste weken toch sterk opgerukt in het klassement. De onzen zullen best niet te veel mosselen eten voor de wedstrijd zaterdag. Dat zullen de supporters wel doen…

Hans

12.11.17 - 3de C: Olsene | 2-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 13 nov. 2017 12:03 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 13 nov. 2017 12:04 bijgewerkt ]


Zegereeks afgebroken

We moeten het veld in tegen Olsene. Rood tegen blauw. Olsene staat vijf punten na ons. Een overwinning moet kunnen. Zeker gezien de goede reeks die we tot vandaag neerzetten.

De spelleiding was in handen van een heel jonge scheidsrechter. Hij deed het, zeker in de eerste helft, zéér voortreffelijk.

We begonnen gedreven aan de wedstrijd. We legden onmiddellijk druk, eisten de bal op en speelden hem goed rond. Dit resulteerde in minuut tien met een mooie kans. Stef kon zich doorzetten op rechts. Hij bediende Mathias B. En die zag Florian klaar staan. Florian keilde de bal echter net over doel.

Olsene reageerde onmiddellijk. Het was de eerstekeer dat ze voor ons doel kwamen. Blijkbaar zo geschrokken dat er eentje de vallende ziekte kreeg in de zestien. Of bleef er toch een blauwvoetje hangen. Strafschop was ons deel. De vijfde al dit seizoen. Wouter op het verkeerde been, de bal via de paal toch nog binnen. We stonden plots 1-0 achter.

Vijf minuten later waren we toch wat bekomen van de opdoffer. Een hoge bal komt op het hoofd van Wouter VDB die kon doorkoppen naar Leroy. Zijn schot vloog pal op de doelman.

De roden zetten onmiddellijk een tegenaanval op. Eentje kwam alleen voor Wouter M. te staan. Die pareerde de loeier met een vuistslag.

Wij speelden de bal voortdurend goed rond. Het resulteerde in enkele kleine kansen die door de doelman onschadelijk werden gemaakt.

Na 37 minuten kon Florian zich doorzetten op rechts. Zijn voorzet kwam bij Leroy die hard kon binnenschieten. Het stond weer gelijk. Net voor rusten kon Leroy nog alleen op doel afstormen. Zijn schot sloeg te pletter op de alerte doelman.

Amper begonnen in de twee helft en opnieuw kans voor Leroy. Terug stond de doelman in de weg. Een paar minuten later een hoekschop via Maarten N. Mooi getrapt tot op de voet van Bart. Zijn harde volley sloeg tegen de netten. Het stond 1 tegen 2. Eindelijk zouden de onzen het laken naar zich toe trekken.

Vier minuten later speelde onze verdediging een spelletje “na u”. De roodhemden profiteerden optimaal, pikten de bal gretig mee en maakten er 2 tegen 2 van.

Dit was het laatste wat ik in mijn notitieboekje noteerde. Ons spel zakte weg, halve misverstanden, slechte passes, mislukte doelpogingen… Weg was het mooie voetbal.

Net voor affluiten kreeg een roodhemd nog rood voor een drieste ingreep op Jonathan. Het veranderde niets meer aan het resultaat. Een gelijkspel op verplaatsing is niet slecht, maar het kon véél meer geweest zijn.

Met de komst van de buren van Nokere-Kruishouten voor de deur was het toch wel een minder geslaagde repetitie. Soms wordt wel eens gezegd, een slechte repetitie geeft een goed optreden. Laat ons hopen.
Hans


05.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 5-0 | Volkegem

Geplaatst 6 nov. 2017 11:52 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 6 nov. 2017 11:53 bijgewerkt ]


Van horen zeggen...

Wegens andere verplichtingen was uw verslaggever ter plaatse slechts de laatste 20 minuten echt ter plaatse. Wat volgt is dus grotendeels van horen zeggen en van SMS berichten.

In principe mocht Volkegem geen probleem zijn voor de onzen. Volkegem slaagde er tot op vandaag nog niet in om punten te sprokkelen. Onze coach waarschuwde iedereen al in een persinterview. Een opdracht als gemakkelijk beschouwen loopt dikwijls faliekant af.

Ondanks de mooie resultaten van de laatste drie weken was iedereen toch gewaarschuwd.

Ook was de bezoekende trainer een oude bekende die de kwaliteiten van onze blauwkes (in het wit deze keer) toch goed moest kunnen inschatten.

De onzen hadden wel onmiddellijk goede intenties. We slaagden er echter niet echt in om onze wil op te dringen. Ons tempo, vooral bij de omschakeling lag iets te laag. De eerste twee kansen waren dan ook voor de bezoekers. Gelukkig werden beide pogingen onschadelijk gemaakt door Wouter.

Het duurde tergend lang tot mijn GSM een eerste keer begon te trillen. Pas na 38 minuten lukte het Naïm om de 1-0 op het bord te laten oplichten.

Net voor rust zorgde Florian met de 2-0 dat iedereen toch al met een iets geruster hart koffie kon gaan drinken.

Na zeven minuten in de tweede helft kwamen we via Mathias B 3-0 voor. Kort daarop kon ik mijn plaats innemen langs de zijlijn.

Onze driemansdefensie deed het goed. Wouter VDB, Jonathan en Stef smoorden iedere schamele poging van onze opponent. Soms door sneller op de bal te zijn of door de bal vakkundig te tackelen.

Het leer werd steeds geduldig rondgespeeld via Maarten, Mathias B, Naim en Bart. Ook Mathias N, Florian en Leroy deden hun duit in het zakje. Maar het ging allemaal iets te traag om Volkegem echt ongerust te maken.

Op minuut 60 dan drie wissels. Maarten N, Stef en Florian gingen rusten. Glenn, Seba en Quentin kwamen in de plaats.

Het resulteerde in een paar doelkansen. Soms knal op de doelman of net over.

Dan twee dolle minuten. Wij dreven het tempo op en plots stond het 5-0. Seba en Maarten N. zorgden voor de forfaitscore.

We hadden er nog meer kunnen “potten” maar het kan niet altijd kermis zijn.

De eerste periode zit er op. Na een aarzelende start, we maakten veel te moeilijk een doelpunt, begon het toch beter te draaien. Zoals al vroeger gezegd, voetbal is simpel, maak gewoon 1 doelpunt meer dan je tegenstander en je wint altijd.

We slikten weinig doelpunten, we hielden in de helft van de wedstrijden de nul. Anderzijds hadden we de eerste wedstrijden soms tien kansen nodig om er eentje te maken. Gelukkig konden we het tij keren. Zo konden we uit de kelder van het klassement opklimmen tot plaats zeven. We zijn zelfs de enige ploeg die zijn laatste vier wedstrijden kon winnen.

Als we zo verder werken, blijven voetballen, dan zit een mooi eindresultaat er zeker in.
Hans

28.10.17 - 3de C: Michelbeke | 3-7 | Nazareth-Eke

Geplaatst 30 okt. 2017 10:30 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 30 okt. 2017 11:45 bijgewerkt ]


Tien om te zien…

Of toch minstens zeven.

Na de hoopgevende zes op zes stond nu de verplaatsing naar Michelbeke op onze planning. Kunnen de onzen op hun elan doorgaan en zo in de linker kolom terecht komen?

Na amper acht minuten zag het er echter héél slecht uit. De eerste keer dat Michelbeke richting ons doel komt kunnen ze van op rechts de bal voorzetten. Een blauw voetje stond niet helemaal recht waardoor de bal van dichtbij in ons eigen doel belandde.

Amper bekomen en een roodhemd probeerde in de zestien te komen. Opnieuw bleef een blauw voetje hangen. Rood ging natuurlijk gretig tegen de grond. Bij de penalty was Wouter kansloos. 2-0 na slechts acht minuten. We hadden er al beter voor gestaan.

Onze blauwkes probeerden steeds meer om er al voetballend uit te komen. Iets wat op het hobbelige veld heel moeilijk was. Een actie van Leroy en Seba kwam bij Florian terecht. Hij besloot echter op de doelman.

Na een goede twintig minuten was er een roodhemdje die dacht dat hij in een boksring stond. Met een welgemikte rechtse sloeg hij Maarten tegen de grond. Rood was zijn beloning.

De onzen bleven aandringen. Op het half uur waren en vier doelpogingen op enkele tellen tijd. Steeds stond er ergens een rood been in de weg. De aanhouder wint zeggen we dan.

Op minuut 32 was het eindelijk zo ver. Voetballend via Bart naar Naïm, die bediende Florian. Beheerst prikte hij de bal tegen de netten. 2-1. Amper twee minuten later een corner op rechts via Maarten. Die schilderde de bal op de voet van Bart. Een prachtige volley en de 2-2 stond op het bord.

Iets later een verre voorzet op Naïm. Hij spurtte in zeven haasten achter de bal en kon hem tegen onze verwachtingen in toch nog binnen houden. Zijn voorzet kwam bij de mee opgerukte Wouter VDB terecht. Zonder verpinken maakte hij er 2-3 van.

Net voor de koffiepauze kan Naïm nog eens vertrekken op zijn rechter flank. Hij zet voor tot bij Bart die er dan maar 2-4 van maakt.

We vatten de tweede helft aan door onmiddellijk druk te zetten. De bal werd vrolijk rond getikt. Op minuut elf wordt Leroy gelanceerd. Hij gooit de bal voor doel waar Quentin hem kan binnenduwen. We staan 2 tegen 5. Een situatie die we toch niet meer uit handen mochten geven.

De onzen bleven geduldig opbouwen. Zonder echte kansen te creëren.
Na 25 minuten is er dan een roodhemd die aan een blauw voetje bleef hangen. Opnieuw penalty. Hard binnen getrapt. Het staat 3-5. De doelpuntenmaker zat blijkbaar nog wat onder de adrenaline. Een paar minuten later kreeg hij immers rood omdat hij er toch iets te driest invloog. Met twee man minder zakte Michelbeke nu helemaal weg.

Wij konden er nog twee keer van profiteren. Leroy kon alleen op de doelman afstormen. Zijn hoge lob bleef precies wat in de lucht hangen, maar viel dan toch waar het moest, in het doel. 3-6.

Net voor affluiten nog terug een goed samenspel van de onzen op links. De bal wordt gecenterd tot bij Mathias B die de doelman op het verkeerde been kon zetten. 3-7.

Negen punten uit drie wedstrijden zorgen ervoor dat we nu op plaats zeven staan te blinken.

Doe zo voort jongens.
Hans

1-10 of 18