02.09.17 - 3de C: FC Kluisbergen | 2-0 | Nazareth-Eke

Geplaatst 5 sep. 2017 10:08 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 11 sep. 2017 13:45 bijgewerkt ]

Gretige tegenstander

De start van een nieuw seizoen. De groep is zo goed als samengehouden, een paar nieuwe gezichten, een nieuwe sponsor op de truitjes. We zijn dus benieuwd naar de start.

Op verplaatsing naar FC Kluisbergen. Een “zakker” uit tweede, maar met een resem nieuwe krachten.

We waren amper drie minuten ver toen Wouter al mocht tonen dat hij goed opgewarmd was. FC versierde een vrijschop op een kleine 20 meter van ons doel. Een loeier die Wouter nog net van onder de lat kon weghalen.

De onze antwoorden al snel met een aanval via Bart op rechts. Die speelde slim door naar Mathias die op zijn beurt de aanstormende Seba kon bereiken. Zijn schot ging net naast. Iets later opnieuw Bart naar Seba. Zijn schot was te zwak om de doelman te bedreigen.

Er werd stevig gevoetbald. FC zat kort op de bal. Met lange ballen bedienden ze hun spitsen. Ze speelden snel en hadden blijkbaar een echte winnaarsmentaliteit. Ze gingen er heel erg hard voor. Toch versierden ze niet zo veel kansen. Wij probeerden de bal meer rond te spelen en op te bouwen.

Zo kwamen we rond minuut 23 toch nog eens dicht op doel. Via Seba naar Mathias. Zijn kopstoot ging naast.

Twee minuten later versierde FC een hoekschop. De bal vertrok toen wij het al zagen aankomen. Hun nummer 17 stond daar moederziel alleen te wachten. Hij kon vrij afwerken naar doel. Bingo. 1 tegen 0.

De onze begonnen het nu echt moeilijk te krijgen tegen de fysiek sterke tegenstander.

Iets na het half uur opnieuw een vrijschop voor FC. Wouter kon hem nog net tegen de lat duwen. Iets later opnieuw een vrije trap. De bal wijkt af. Wouter was al op weg naar zijn linker hoek. Met een kattereflex kon hij toch de bal aan zijn rechterkant uit het doelvlak slaan.

We gingen rusten met de hoop dat FC dit hoge tempo geen 90 minuten ging volhouden.

Het scenario van de eerste helft herhaalde zich. Amper begonnen en vrijschop voor FC. Opnieuw puike redding van Wouter.

We kwamen steeds meer onder druk te staan. Dit vertaalde zich in steeds meer fouten aan onze kant. We kwamen veelal net een tikkeltje te laat. Op minuut 8 lanceerde FC een aanval op rechts. Een FC-er ging in een snelvaarttempo door op rechts. Hij vloog voorbij Illias alleen op Wouter af. De 2-0 stond op het spreekwoordelijke bord.

Onze coach voerde nog een wissel door maar zonder resultaat. FC bleef stormen. De onze stapelden de fouten op. Er vielen dan ook gele kaarten langs onze kant. Voor Gregory zelfs twee, dus moesten wij met tien verder.

Wouter sloeg nog een paar ballen uit zijn doel. Quintin liep nog pal op de bezoekende doelman. Het was onze enige echte kans in de tweede helft. We probeerden nog, dat siert wel onze ploeg, maar veel bracht het niet op.

Volgende week, we spelen dan thuis, hopelijk beter.
Hans