03.02.18 - 3de C: Sottegem B | 1-4 | Nazareth-Eke

Geplaatst 5 feb. 2018 11:52 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 5 feb. 2018 11:55 bijgewerkt ]

De allereerste keer… (Ode aan Rita Deneve)

Op bezoek bij Sottegem. Opgelet zoek dit niet in de GPS, maar rij gewoon naar Zottegem. Met de schrik in het hart. We konden immers nog nooit een punt pakken tegen de blauw-gelen. Het stadion in Zottegem is altijd al kouwelijk geweest. Vandaag was het er nog killer dan anders. De blauw witte supporters kropen dus knus tesamen. Het werd wat moeilijk om een verslag te maken. In Zottegem zit je bijna drie straten van het veld. Ik zag enkel het verschil tussen geel en blauwe truitjes. Dus ik kan iets minder namen citeren dan op andere wedstrijden.

We begonnen vol goede moed. Na amper drie minuten was ons optimisme al voor een groot stuk weggezakt. Een vrijschop voor Sottegem. Mooi getrapt, maar toch, er stond eentje helemaal alleen te wachten. Hij kon ongehinderd binnen koppen. 1-0 na amper drie minuten. We hielden ons hart vast.

We moesten wat bekomen van de opdoffer. Op minuut tien dan toch een snelle uitbraak van onze Bart. Zijn schot hobbelde tergend traag naast het doel. Twee minuten later is het Mathias N die alleen op doel afgaat. Zijn schot gaat net over.

De onze blijven als ploeg goed samen spelen. Scherpe kansen kwamen er echter niet. Tot iets voor het half uur. We breien een mooie actie op rechts. De bal komt plots bij Naïm. Hij kan hard binnen trappen. 1-1.

Iets later opnieuw vrijschop voor de gelen. Deze keer kan Wouter met de vuisten de bal onschadelijk maken. Vijf minuten later is het weer aan ons. Deze keer kan Leroy alleen oprukken. Zijn schot wordt gepareerd, de rebound krijgen we er niet in.

Net voor rusten stuurt Bart een bal over het doel.

We lieten ons nu bij aanvang van de tweede helft niet ringeloren. We hielden grotendeels controle over het spel. Na 15 minuten, bij één van de vele hoekschoppen kon Brent de bal op het hoofd schilderen van Bart. Onbereikbaar voor de doelman. We staan 1 tegen 2.

Amper vijf minuten later wordt Mathias N op pad gestuurd. Hij pikt de bal mee met de borst, maakt nog wat meters en trapt dan onhoudbaar binnen. 1-3. Het leek binnen, maar met nog een klein half uur kon het toch nog alle kanten uit.

De onzen hielden het echter onder controle. Gilles kwam zelfs nog dicht bij een verdiend goaltje. Sottegem reageerde echter gevat. Er kon er eentje doorgaan op rechts. Hij toverde een mooie center uit zijn voeten. Het harde schot van dichtbij werd echter door Wouter gered.

Net voor affluiten komt de bal nog eens bij Mathias N. Hij stond wel met de rug naar doel. Geen nood. Een snelle draai en een harde knal op doel. De 1-4 eindstand stond op het bord.

Volgens Lydie werd het wel héél stil aan de overkant.

Voor het eerst konden we punten, en dan nog drie, pakken tegen Sottegem. Met dank aan Rita Deneve.

Proficiat voor de vechtlust van de onzen.
Hans