03.12.17 - 3de C: Elene-Grotenberge | 1-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 4 dec. 2017 11:17 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 4 dec. 2017 11:19 bijgewerkt ]

Driepunter op Elene

Door de sneeuw was het even afwachten of we konden spelen. Elene had goed de sneeuw geruimd op het kunstgrasveld waardoor er hoge sneeuwbermen langs het veld lagen.

Wit-blauw tegen blauw-blauw.

We begonnen gedreven aan de wedstrijd. Niet onmiddellijk zware druk, maar de bal goed rond spelen. Op minuut acht had het al prijs kunnen zijn. Een schitterende cross-pass van Bart op Mathias N. Die kan een voorzet lanceren richting doel. Er zat een witte voet tussen. De bal keilde ei zo na in hun eigen doel.

We moesten ruim tien minuten wachten op het volgende doelgevaar. Er was veel geharrewar voor het thuis doel. Lydie vatte het goed samen. Vijf kansen voor een euro. Het was Mathias N. die het winnende lotje trok en ons op voorsprong bracht. 0-1.

Terug tien minuten later kan Bart dan Gregory lanceren op links. Die trekt een mooie sprint en kan net voor de doellijn toch nog de bal voortrekken. Seba stuurde de bal echter net naast.

Iets over he half uur versieren wij een vrijschop. Mathias N. krult hem heerlijk over de muur. De doelman lost. De goed gevolgde Seba kan er dan de 0-2 van maken.

Iets later krijgen we een copie van een vroegere actie. Opnieuw Bart naar Gregory en Seba. Nu zat de doelman er gevat tussen.

En dan tien seconden voor rust. Een corner voor Elene. Wouter pareert gevat. De rebound wordt dan wel binnen geduwd. We gaan koffie drinken met 1-2 op het bord.

Onze tegenstanders hadden blijkbaar sterke koffie in de thermos. Ze legden ons het spel op. Ons goed voetbal was ver te zoeken. Mislukte passes stapelden zich op. We raakten nog moeilijk voor het thuisdoel.

Veel valt er dan ook niet meer te vertellen over de tweede helft. Elene kreeg nog één echte kans. Wouter ranselde de bal echter knap van onder de lat.

Onze coach gooide nog zijn volledige bank in de strijd. Veel beterschap kwam er niet. Achteraan hielden we het hoofd kalm. Elene kon ondanks hun overwicht geen echte nieuwe kansen creëren.

De jonge scheidsrechter, die het, moet gezegd, héél goed deed, liet wel ruim overspelen. Het bleef 1-2. De drie punten dus binnen. Hierdoor zetten we onze succesreeks mooi verder. Een kleine twee maand geleden stonden we ergens onderaan te blinken. Nu stralen we vanop plaats vier.

Zaterdag treden we thuis aan tegen Wortegem. Meteen de laatste wedstrijd in de heenronde.
Hans