05.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 5-0 | Volkegem

Geplaatst 6 nov. 2017 11:52 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 6 nov. 2017 11:53 bijgewerkt ]

Van horen zeggen...

Wegens andere verplichtingen was uw verslaggever ter plaatse slechts de laatste 20 minuten echt ter plaatse. Wat volgt is dus grotendeels van horen zeggen en van SMS berichten.

In principe mocht Volkegem geen probleem zijn voor de onzen. Volkegem slaagde er tot op vandaag nog niet in om punten te sprokkelen. Onze coach waarschuwde iedereen al in een persinterview. Een opdracht als gemakkelijk beschouwen loopt dikwijls faliekant af.

Ondanks de mooie resultaten van de laatste drie weken was iedereen toch gewaarschuwd.

Ook was de bezoekende trainer een oude bekende die de kwaliteiten van onze blauwkes (in het wit deze keer) toch goed moest kunnen inschatten.

De onzen hadden wel onmiddellijk goede intenties. We slaagden er echter niet echt in om onze wil op te dringen. Ons tempo, vooral bij de omschakeling lag iets te laag. De eerste twee kansen waren dan ook voor de bezoekers. Gelukkig werden beide pogingen onschadelijk gemaakt door Wouter.

Het duurde tergend lang tot mijn GSM een eerste keer begon te trillen. Pas na 38 minuten lukte het Naïm om de 1-0 op het bord te laten oplichten.

Net voor rust zorgde Florian met de 2-0 dat iedereen toch al met een iets geruster hart koffie kon gaan drinken.

Na zeven minuten in de tweede helft kwamen we via Mathias B 3-0 voor. Kort daarop kon ik mijn plaats innemen langs de zijlijn.

Onze driemansdefensie deed het goed. Wouter VDB, Jonathan en Stef smoorden iedere schamele poging van onze opponent. Soms door sneller op de bal te zijn of door de bal vakkundig te tackelen.

Het leer werd steeds geduldig rondgespeeld via Maarten, Mathias B, Naim en Bart. Ook Mathias N, Florian en Leroy deden hun duit in het zakje. Maar het ging allemaal iets te traag om Volkegem echt ongerust te maken.

Op minuut 60 dan drie wissels. Maarten N, Stef en Florian gingen rusten. Glenn, Seba en Quentin kwamen in de plaats.

Het resulteerde in een paar doelkansen. Soms knal op de doelman of net over.

Dan twee dolle minuten. Wij dreven het tempo op en plots stond het 5-0. Seba en Maarten N. zorgden voor de forfaitscore.

We hadden er nog meer kunnen “potten” maar het kan niet altijd kermis zijn.

De eerste periode zit er op. Na een aarzelende start, we maakten veel te moeilijk een doelpunt, begon het toch beter te draaien. Zoals al vroeger gezegd, voetbal is simpel, maak gewoon 1 doelpunt meer dan je tegenstander en je wint altijd.

We slikten weinig doelpunten, we hielden in de helft van de wedstrijden de nul. Anderzijds hadden we de eerste wedstrijden soms tien kansen nodig om er eentje te maken. Gelukkig konden we het tij keren. Zo konden we uit de kelder van het klassement opklimmen tot plaats zeven. We zijn zelfs de enige ploeg die zijn laatste vier wedstrijden kon winnen.

Als we zo verder werken, blijven voetballen, dan zit een mooi eindresultaat er zeker in.
Hans