06.01.18 - 3de C: Vurste-Semmerzake | 2-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 8 jan. 2018 10:16 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 8 jan. 2018 10:17 bijgewerkt ]

Overspel is zelden goed

De eerste wedstrijd van 2018 is meteen een topper. Op bezoek bij de buren van Vurste-Semmersake, de competitieleider. Die waren waarschijnlijk hun nederlaag in de heenronde niet vergeten en zouden dus wel op wraak uit zijn.

De onzen namen het heft in eigen handen en maakten goed het spel mee.

Het duurde tot minuut 13 voor we echt de handen op mekaar kregen. Een doorbraak van de immers noest en efficiënt werkende Bart belande bij Leroy. Die kan de bal op het hoofd van Naïm schilderen. Hij besluit echter nipt over.

Het werd een mooie wedstrijd om naar te kijken. Wisselende acties in beide kampen. Met toch, maar wie ben ik, het beste spel langs onze kant.

Iets voor het half uur dan terug Bart op rechts. Hij lanceert Leroy die op de doelman kan afstormen. Deze laatste komt goed uit zijn doel en kan de kans ongedaan maken. Vurste reageert onmiddellijk. De corner die ze forceren wordt door Wouter vakkundig met de vuist weggewerkt.

Terwijl ik de actie nog aan het noteren was spoedden de onzen zich naar de overkant van het veld. Van Bart naar Leroy tot bij Mathias N. Die kan mooi afwerken door de bal naast de doelman in het doel te duwen. Terecht staat de 0-1 op het bord. Volgens de klok gebeurde dit nog in minuut drie. Blijkbaar voert die een stiptheidsacties tegen de plannen van de ploeg om te stoppen op het einde van het seizoen.

De Vurstenaren geven niet af en proberen de gelijkmaker te scoren. Iets wat hun op minuut 41 ook lukt. Knappe actie op rechts. De aanvaller kan net voor de doellijn de bal toch nog voorzetten. Er komt een geelhemd ingelopen die de bal net naast de paal kan binnen duwen voor de 1-1.

Er volgen nog een kans voor ons en voor de thuisploeg. Net voor de rust wordt onze Mathias N. nog omvergelopen in de zestien. Blijkbaar niet erg genoeg voor penalty.

Ook in de tweede helft gaat het spel goed heen en weer. Op het kwartier kan Vurste echt dreigen. Hun kopstoot gaat net naast.

Op minuut 20 kan Wouter ver uittrappen, hij lanceert Mathias N die de bal goed kan meepikken en de uitgekomen doelman kan verschalken. We staan 1-2 voor.

We geven niet af en proberen er toch nog ééntje binnen te shotten. Iets over het half uur was het bijna van dat. Op een corner gaat de thuisdoelman onder de bal door. Een achtergebleven geelhemd kan de bal nog net voor de lijn wegwerken.

De reguliere laatste tien minuten gaan in. Vurste zet een echt offensief op. Zelfs hun doelman komt mee postvatten voor onze zestien.

Wij komen dan nog twee keer dicht bij de 1-3, maar de kansen worden niet benut.

Onze coach voelt het komen, wil het ritme breken en voert nog een vervanging door. De scheids laat ruim overspelen. En plots juicht gans Vurste. In het geharrewar bij een ultieme corner belandt de bal in ons doel. De ganse VCNE aanhang verwenst de klok van de scheids. De wedstrijd duurde voor ons 20 seconden te lang.

De belangrijkste les is wel dat de onzen zeker niet minder waren dan de geelhemden. Een gelijkspel halen bij de competitieleider, het zal niet iedereen gegeven zijn.

En natuurlijk wensen we iedereen langs deze weg het allerbeste toe voor 2018. Ik hoop mooi voetbal te mogen zien met veel doelpunten, het liefst aan de overkant.
Hans