07.10.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 0-1 | Sottegem

Geplaatst 9 okt. 2017 08:52 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 9 okt. 2017 08:52 bijgewerkt ]

Zestien tegen zo bijna nul

Sottegem stond vandaag op het menu. Zij spelen in lichtblauwe uitrusting, dus wij konden onze witte truitjes nog eens boven halen.

Het begon al goed. Twee te slap opgeblazen ballen deden het spel in de aanvang even veel keer stilliggen. Eenmaal er goed materiaal was liet Sottegem er geen spreekwoordelijk gras over groeien. Ze legden onmiddellijk een hoog tempo op. Ze waren sneller, technisch beter, zaten kort op de bal, waren in één woord gretiger.

Amper zes minuten ver. Een eerder slecht gegeven corner van Sottegem werd door hen verlengd. Een goed gevolgde blauwhemd kon van dichtbij binnen trappen.

Net afgetrapt en Leroy trok ten aanval op zijn flank. Een voorzet naar Naïm. Deze kon de bal net niet tussen de palen krijgen. Sottegem reageert onmiddellijk met een afstandsschot. Wouter gaat plat.

Ook al werden de onze overklast, we konden toch de beste aanvallen opzetten. Schot Quintin op de lat, kopstoot van Stef op de doelman. Actie dan via Leroy naar Quintin. Deze kan Naïm bedienen. Zijn schot wordt afgeblokt.

Iets na het half uur wordt Leroy, volgens ons althans, gehaakt in de zestien. Volgens de scheids niet dus speelden we gewoon verder.

Er volgden nog twee acties van Leroy. Zijn eerste pas gaat via Naïm naar Quintin. Die kan echter niet voor gevaar zorgen. Het afstandsschot dat Leroy daarna naar doel stuurt werd mooi gepareerd door de doelman. Er was echter niemand gevolgd om de geloste bal binnen te duwen.

We gingen rusten met 0 tegen 1. Eigenlijk had Sottegem, ondanks hun onverdroten inzet, niet echt een kans bij mekaar gespeeld. Het had eigenlijk al 5 tegen 1 moeten staan. En de tweede helft moest nog komen.

Het moet gezegd, in de tweede helft werden wij langzamerhand baas in het spel. Het eerste half uur bleef het nog rustig. Maar dan stapelden onze kansen zich op. Noem haast de helft van onze ploeg op en ze stonden met enorme kansen voor het doel van de bezoekers. We kregen de bal er echter niet in. Net over, net naast, op de lat, op de doelman. Een overduidelijk handspel van Sottegem leverde ons geen penalty op. Gelukkig misschien, want de bal en het doel waren behekst. Waarschijnlijk zou een strafschop er ook niet in gegaan zijn. Eén van onze supporters telde lustig al onze kansen: zestien!!! Niet allemaal doelrijp, maar toch. Behalve een paar lichte afstandsschoten kreeg Wouter niet veel werk te verrichten.

Voor al deze moeite kregen we dus nul punten. Het resultaat is nu dat we steeds verder onderaan geraken in het klassement. Plaats dertien is ons deel. Nog een ongeluksgetal ook! Welke heilige kunnen we aanroepen? Moeten we eens te voet op bedevaart naar Oostakker? We horen het graag.

Volgende week zondag naar Sint-Goriks. Hopelijk kunnen we dan eens de ban breken.

Hans