09.09.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-0 | Vurste-Semmerzake

Geplaatst 11 sep. 2017 13:39 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 11 sep. 2017 13:45 bijgewerkt ]

Eerste overwinning is binnen

Onze eerste thuismatch van het seizoen is meteen ook al een echte derby. We nemen de handschoen op tegen Vurste-Semmerzake, net terug van een verblijf in tweede.

Het was een beetje verwarrend. Onze sponsor van vorig jaar prijkt immers op de truitjes van onze opponent. Blijkbaar ook voor de spelers van Vurste een nog niet vertrouwde situatie. Immers op minuut drie trekt onze Bart ten aanval. Hij jaagt de bal richting Leroy die hem handig voorzet richting Seba. Samen met een Vurtsenaar klommen ze in de lucht. Seba verloor het duel, maar via de gele verdediger ging de bal in hun eigen doel. Met wat geluk aan onze kant, de 1-0 stond wel op het bord.

Het spel ging wat op en neer. Twee ploegen die probeerden echt te voetballen. Veel gevaar zat er echter niet in. Tot plots Bart nog eens uitbrak en weerom Leroy kon bereiken. Leroy ontweek een tackle en kon in twee keer voorzetten. Deze keer kon Seba niet bij de bal en was er geen geelhemd om ons een handje te helpen.

Na twintig minuten was er het eerste gevaar voor ons doel. Leroy kwam achteraan een handje helpen maar raakte de bal kwijt. Via Stef kregen we een corner tegen. Vier gele bonken voerder een ballet op om zo het zicht van Wouter op de bal te ontnemen. Wouter kon de bal wegtikken, kreeg een ferme duw en ging groggy tegen de grond. Mathias B. haalde de bal van de lijn.

Iets voor het half uur zeeg Mathias N. neer. Gekwetst aan de knie. Brent kwam in de plaats.

Net voor de rust trokken wij nog eens naar doel. Via Maarten, Seba en Leroy. Het leverde niets op.

De mannen van Vurste kwamen sterk uit de kleedkamer. Een welgemikt schot werd door Wouter weggetikt. Vurste bleef druk uitoefenen. Echte gevaarlijke kansen leverde dit niet op.

Na tien minuten konden wij reageren. Leroy versierde een hoekschop. Van Brent naar Bart tot bij Seba. Net naast.

Dan was het weer de beurt aan de Vurstenaren. Een schot net naast en eentje een halve meter over ons doel.

Bart, Leroy en ook Brent bleven van onze kant druk zetten. Echte kansen zaten er niet in. Tot minuut 24. Leroy trok nog eens zijn sprintschoenen aan. Hij omspeelde alles en iedereen op links, trok de zestien binnen en werd dan foutief gestopt. Penalty! Bart nam plaats achter de bal en knalde hem hard tegen de netten. 2 tegen 0.

Het spel ging terug op en neer.

Tien minuten voor tijd een lichte fout van Jonathan op een gele aanvaller die natuurlijk gretig tegen de grond ging. Een geel karton en een penalty tegen was het verdikt. We vreesden al het ergste. De loeiend hard getrapte penalty werd door Wouter vakkundig uit het doelvlak gebokst. De rebound kon hij klemvast stoppen.

De laatste tien minuten konden wij hoofdzakelijk controleren.

Euforie bij het laatste fluitsignaal. Onze eerste driepunter was een feit.

Op naar volgende week.

Hans