09.12.17 - Nazareth-Eke | 2-1 | Wortegem

Geplaatst 12 dec. 2017 10:06 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 12 dec. 2017 10:06 bijgewerkt ]

Halfweg

We zijn halfweg het seizoen. Op deze koude winteravond staat SP Wortegem op het menu. Omdat Wortegem in lichtblauwe truitjes speelt moeten de onzen in witte uitrusting het veld op. Een voorbode voor de sneeuw van de komende dagen? Ik was mijn notitieblok vergeten, ik moet dus nu teren op mijn geheugen.

We kregen twee ploegen die goed probeerden te voetballen. Rustig opbouwen, de bal goed rondspelen was de boodschap. VCNE haalde in de eerste helft zeker de titel binnen van het meeste balbezit. Wortegem speelde echter goed gegroepeerd waardoor het voor ons moeilijk was om voor het bezoekende doel te geraken. De weinige kansen benutten was dus ook de boodschap. En daar vielen we een beetje terug in de ziekte van bij de aanvang van dit seizoen. Telkens net niet. Seba en Leroy zagen hun bal net niet in doel belanden.

Na acht minuten werd Mathias B gehaakt en getrakteerd op een duw in de rug. In de zestien ga je tegen de grond. De penalty werd, zoals steeds, door Bart feilloos omgezet. De 1-0 lichtte op. VCNE bleef de bal goed rondspelen, maar, zie ook hoger, vertikte het om de weinige kansen die er waren ook af te werken.

Rond minuut 38 was er dan een corner voor ons. Mooi getrapt door (sorry maar mijn geheugen…) in een duel met een VCNE-er (sorry, mijn geheugen) werd een bezoekend hoofd wat te wild en kopte de bal in eigen doel. Hoe dan ook, het werd 2-0.

Wortegem liet zich niet onbetuigd. Ze bleven proberen. Het resulteerde in een trap op de paal en ook één op de lat. Na een klein misverstand in onze verdediging, net na de penaltygoal, kreeg een bezoeker de bal op de voet. Met een schitterende kattensprong, voor mij DE redding van de heenronde, hield Wouter zijn netten schoon.

We gingen rusten met twee tegen nul. Ik moest de arena verlaten, niet wegens een rode kaart, maar wegens andere verplichtingen.

Via, via hoorde ik dan nog dat wij in de tweede helft het initiatief wat te veel aan de bezoekers lieten. Het resulteerde in een gemiste kans voor ons en een schitterend doelpunt, trap van op de zestien en de kruising binnen, voor Wortegem. 2-1 Het werd dus nog een half uurtje bibberen.

Opluchting alom toen de scheidsrechter drie keer floot. De winst was binnen.

We zijn nu aan een meer dan ijzersterke reeks bezig. Negen wedstrijden na elkaar zonder verlies. We halen daarmee 25 op 27. Als je AA Gent noemt dan komt dit uitgebreid in de maandagkrant. Als VCNE zijn we natuurlijk bescheiden en zijn we tevreden met één enkel lijntje ergens op de regionale bladzijden.

Omdat Frank Debooser de sneeuw rijkelijk liet vallen werden de wedstrijden op zondag afgelast. Mede door de weergoden staan we nu op plaats vier in de rangschikking. In het periodekampioenschap staan we zelfs op kop. Allemaal relatief natuurlijk. Na de winterstop komen de ploegen terug tegen wie we het, in het begin van het seizoen, moeilijk hadden.

Halfweg, dus tijd om eens naar de statistieken te kijken. Inzake gemaakte doelpunten schuiven we op naar plaats zes. Dit na een zwakke start. We zorgden soms ook voor spektakel. Zo staan we mee op kop inzake de wedstrijd met het meeste goals. We mochten er 10 noteren op Michelbeke. Anderzijds waren er ook vier wedstrijden waarop we de weg naar het doel niet konden vinden.

Onze verdediging presteerde zeker niet slecht. We staan op plaats drie inzake de tegengoals. We hielden zelfs, samen met Zingem, het meest onze netten schoon. Zes keer reeds.

We verloren drie keer, net als het aantal gelijke spelen.

Dit allemaal maakt dat we staan waar we staan. Het legt natuurlijk wat druk op onze spelers. Even goed doen in de terugronde wordt de uitdaging.

Ondertussen een goed eindejaar gewenst aan bestuur, staff, spelers, aan alle stille medewerkers voor en achter de schermen en onze supportersschare.
Hans