10.05.18 - Eindronde 3de prov.: Nazareth-Eke | 1-0 | St.Denderleeuw

Geplaatst 11 mei 2018 10:53 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 11 mei 2018 10:56 bijgewerkt ]

Op naar (de) tweede (wedstrijd)

Vandaag topwedstrijd tegen Standard. Weliswaar niet uit Luik maar wel van Denderleeuw. Om indruk te maken kwam onze opponent aan met een reuze dubbeldekkerbus. Een ploeg stevige spelers, een bank om u tegen te zeggen en een schare supporters getooid met rood witte sjaals. Als je dan weet dat onze opponent liefst 88 keer had gescoord in de competitie, wat toch neer komt op een gemiddelde van 2 per wedstrijd dan stond ons wel één en ander te wachten.

Wij bleven als steeds bescheiden. Rustige supporters, en een ploeg met enkele jonkies op het veld. De meeste van onze jongens moesten echt omhoog kijken om de tegenstander in de ogen te kunnen kijken.

Uit het verslag zou je kunnen opmaken dat de onzen overspeeld werden. Niets is minder waar. We voetbalden goed mee en lieten ons niet in de hoek drummen. Het was wel Denderleeuw die de kansen kon afdwingen.

Na een goed kwartier stond er een roodhemd alleen voor Wouter. Hij besloot recht in onze doelman zijn armen.

Net voor het halfuur dan opnieuw drie snedige rode acties. Gregory kon een bal van de lijn halen na wat geharrewar voor ons doel. Onmiddellijk daarop een loeier van een vrijschop. Wouter haalt met een kattensprong de bal van onder de lat. Een minuut later opnieuw een schot vanuit het pak. Ook hier klom Wouter tot onder de lat om de bal weg te ranselen.

Wat later gaat een rode aanvaller met veel show tegen de grond, in de hoop zo een strafschop te versieren. Een gele kaart voor schwalbe was echter zijn magere beloning. De rood-witte aanhang ging bijna door het dak van onze tribune.

Twee minuten later speelt Leroy Mathias N aan. Die wordt vakkundig tegen de grond gewerkt. De scheidsrechter durfde ons geen strafschop toe te kennen.

We gingen rusten met de dubbele nul op he bord.

Tien minuten ver in de tweede helft terug veel volk voor ons doel. Geharrewar alom, Wouter gooit zich in het pak, krijgt wat klappen te verduren maar kan de bal wegwerken.

Dat de onzen zich niet zo maar lieten opzij zetten illustreerde Florian. Hij beet iets te fel van zich af. De opponent duwde hard terug. Beiden geel.

Op het half uur terug eentje alleen op Wouter. Met een beenveeg duwde hij de bal uit het doelvlak. Van dan af aan duwden beide ploegen het gaspedaal wat dieper in. De onzen begonnen ook al in een stunt te geloven. Leroy trok alleen op avontuur. Zijn poging strandde op de doelman. Denderleeuw antwoordde met een nieuwe aanval. Opnieuw stond Wouter in de weg. Iets later gaat hij een doorgebroken roodhemd in de voeten.

Op het halfuur terug een doorbraak van de onzen. Gelani rukt alleen op maar wordt onderuit geduwd. Opnieuw kregen we geen penalty toegekend. Niet getreurd. Iets later is het derde keer goede keer. Mathias N gaat alleen op wandel en wordt gehaakt in de zestien. Rood voor het roodhemd en penalty voor ons. Mathias zelf nam de zware taak op zich. Zijn knaller ging onhoudbaar binnen. 0-1 met nog een klein kwartier te gaan.

Denderleeuw kon nog één keer tegenstoten. De aanvaller trapte de bal echter van op twee meter hoog over het doel.

VCNE bleef doorduwen. Echte kansen kreeg Denderleeuw niet meer. Onze strijders beten zich vast in iedere bal. De leeuw van Denderleeuw was een leeuw van VCNE geworden.

Een dikke proficiat aan onze mannen. Ze vochten ervoor en ieder individueel gaf zich volledig. Het resultaat van het samenspel mag er zijn.

Zondag trekken we naar Lembeke. Die haalden het via penalty’s. Als we daar kunnen winnen zijn we echt op weg naar tweede.
Hans M.