12.11.17 - 3de C: Olsene | 2-2 | Nazareth-Eke

Geplaatst 13 nov. 2017 12:03 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 13 nov. 2017 12:04 bijgewerkt ]

Zegereeks afgebroken

We moeten het veld in tegen Olsene. Rood tegen blauw. Olsene staat vijf punten na ons. Een overwinning moet kunnen. Zeker gezien de goede reeks die we tot vandaag neerzetten.

De spelleiding was in handen van een heel jonge scheidsrechter. Hij deed het, zeker in de eerste helft, zéér voortreffelijk.

We begonnen gedreven aan de wedstrijd. We legden onmiddellijk druk, eisten de bal op en speelden hem goed rond. Dit resulteerde in minuut tien met een mooie kans. Stef kon zich doorzetten op rechts. Hij bediende Mathias B. En die zag Florian klaar staan. Florian keilde de bal echter net over doel.

Olsene reageerde onmiddellijk. Het was de eerstekeer dat ze voor ons doel kwamen. Blijkbaar zo geschrokken dat er eentje de vallende ziekte kreeg in de zestien. Of bleef er toch een blauwvoetje hangen. Strafschop was ons deel. De vijfde al dit seizoen. Wouter op het verkeerde been, de bal via de paal toch nog binnen. We stonden plots 1-0 achter.

Vijf minuten later waren we toch wat bekomen van de opdoffer. Een hoge bal komt op het hoofd van Wouter VDB die kon doorkoppen naar Leroy. Zijn schot vloog pal op de doelman.

De roden zetten onmiddellijk een tegenaanval op. Eentje kwam alleen voor Wouter M. te staan. Die pareerde de loeier met een vuistslag.

Wij speelden de bal voortdurend goed rond. Het resulteerde in enkele kleine kansen die door de doelman onschadelijk werden gemaakt.

Na 37 minuten kon Florian zich doorzetten op rechts. Zijn voorzet kwam bij Leroy die hard kon binnenschieten. Het stond weer gelijk. Net voor rusten kon Leroy nog alleen op doel afstormen. Zijn schot sloeg te pletter op de alerte doelman.

Amper begonnen in de twee helft en opnieuw kans voor Leroy. Terug stond de doelman in de weg. Een paar minuten later een hoekschop via Maarten N. Mooi getrapt tot op de voet van Bart. Zijn harde volley sloeg tegen de netten. Het stond 1 tegen 2. Eindelijk zouden de onzen het laken naar zich toe trekken.

Vier minuten later speelde onze verdediging een spelletje “na u”. De roodhemden profiteerden optimaal, pikten de bal gretig mee en maakten er 2 tegen 2 van.

Dit was het laatste wat ik in mijn notitieboekje noteerde. Ons spel zakte weg, halve misverstanden, slechte passes, mislukte doelpogingen… Weg was het mooie voetbal.

Net voor affluiten kreeg een roodhemd nog rood voor een drieste ingreep op Jonathan. Het veranderde niets meer aan het resultaat. Een gelijkspel op verplaatsing is niet slecht, maar het kon véél meer geweest zijn.

Met de komst van de buren van Nokere-Kruishouten voor de deur was het toch wel een minder geslaagde repetitie. Soms wordt wel eens gezegd, een slechte repetitie geeft een goed optreden. Laat ons hopen.
Hans