13.01 - 3de C: Nazareth-Eke | 0-2 | Boekel

Geplaatst 15 jan. 2018 10:23 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 15 jan. 2018 10:24 bijgewerkt ]

Einde van een mooie reeks

Mijn goeie voornemen om dit jaar het voetbalseizoen te starten met minder uitlatingen en emoties is niet gelukt. Meaculpa! We waren een gelijkspel of winst al zo goed gewoon...

Het was een voorteken. De opponenten van Boekel traden aan in het Zwart. We hadden het kunnen weten. Het wordt een zwarte zaterdagavond.

De ontgoocheling van vorige week, een tegendoelpunt vijf minuten over tijd, kostte ons twee punten en dit was nog niet helemaal verteerd. Hoopgevend was de sterke prestatie die de onzen reeds hadden neergezet. Boekel moet zich “weren” om uit de laatste vijf van het klassement te blijven. Wij kamperen in de geambieerde top vijf. Boekel moest dus een haalbare kaart zijn.

De eerste actie was al tekenend. Na dikke vijf minuten Bart gaat door op links en lanceert de aalvlugge Leroy. Deze kan scherp voorzetten voor doel, doch niemand was gevolgd.

Het duurde tot ruim minuut twintig vooraleer ik nog eens mijn balpen mocht bovenhalen. En dan nog voor een actie van de zwarthemden. Door mistasten in onze verdediging is er eentje van Boekel die alleen naar Wouter mocht oprukken. Die stond echter op de goede plaats om het toch wel te zwakke schot op te rapen.

Rond minuut 40 werd, Florian dacht ik, onderuit gemaaid. Normaal is dit donkerrood. Vandaag was geel echter voldoende.

De tweede helft begon als de eerste. De onzen met een flauw kansje met een veel te zachte doelpoging.

Op het kwartier gerommel en gestommel voor ons doel. Het werd uiteindelijk “drie keer voor een Euro” vooraleer de bal dan toch in ons doel kwam te liggen. Pijnlijk aan de ogen, maar de 0-1 stond in rode cijfers op het bord.

De onzen zouden nu wel opstaan en fel reageren maar het was echter Boekel dat iets later na een corner net naast ons doel besloot.

De wedstrijd liep verder zoals hij bezig was. Boekel bleef werken in zijn gekende stijl, gesloten geheel, wat stampen en duwen en professioneel tijd winnen. Bij een inworp moest het blijkbaar altijd de speler zijn die net aan de andere kant van het veld stond die de bal in het spel moest brengen.

De blauwkes waren blijkbaar wat verblind door het licht van de schijnwerpers. De passen die in de voeten van de zwarthemden belandden waren niet te tellen.

Rond minuut 25 is er toch eentje bij Boekel die een tweede gele kaart kreeg, rood was dus het gevolg. Iets later werd onze Leroy bij de arm neergetrokken binnen de zestien. De penalty die alles kon veranderen kwam er echter niet.

In tegendeel, het was Boekel die dicht bij de 0-2 kwam. De loeier werd echter door Wouter van onder de lat gehaald.

Kort voor affluiten dan de afstraffer. Een slecht ontzette bal komt in de voeten van een Boekelse spits terecht. Die zegt natuurlijk geen dankjewel maar maakt er op een drafje 0-2 van. Grote vreugde in het zwarte kamp. Meer dan grote ontgoocheling en frustratie aan de blauwe zijde van de tribune.

Laat ons het houden op een collectieve off-day (ook bij ondergetekende). Volgende week wraak nemen op Oudenhove zou mooi zijn en ook nodig als we ons plaatsje in de top vijf willen warm houden.
Hans M.