13.05.18 - Eindronde 3de prov.: Lembeke | 2-1 | Nazareth-Eke

Geplaatst 14 mei 2018 10:01 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 14 mei 2018 10:04 bijgewerkt ]

AFSCHEID

We spelen onze tweede wedstrijd in de eindronde. Winnen is zo goed als zeker naar tweede. Een wedstrijd echt met inzet. Lembeke zag hun kans schoon om na de degradatie van vorig jaar terug hun plaats op te eisen een reeks hoger.

Omdat er verbouwingen bezig waren aan kantine en randaccommodatie leek het met de witte tenten een beetje Vlaamse kermis te zijn. De publieke belangstelling was groot. Wegens de grote afstand vanuit Nazareth was de blauw witte aanhang wel beperkt.

Ook de gele opponenten maakten indruk. Er waren enkele hoog opgeschoten mannen bij, waarschijnlijk door het eten van veel speculoos van de sponsor.

Ikzelf was iets te laat op het appél. Dus net niet gezien hoe door een misverstand in onze verdediging we al onmiddellijk na de start een doelpunt tegen kregen. Niet goed begonnen dus. Onze mannen lieten het niet aan hun hart komen en probeerden terug te vechten. Iets te hard, want na 25 minuten moesten we het met een mannetje minder doen. Onze Florian ging iets te hard door, schoof weg, en torpedeerde zo zijn opponent. Deze laatste ging kermend tegen de grond. De rode kaart voor Florian zorgde echter voor een wonderbaarlijke genezing.

VCNE bracht terug goede combinaties op het veld. Een verdienste van het ganse team en zeker ook van onze jongeren die terug hun kans grepen. Ondanks een mannetje minder speelden we goed, zelfs heel goed mee. Veel kansen konden we echter niet creëren.

Tot iets over het half uur Leroy zichzelf trakteerde op een meesterlijk hakje. Hij plukte de bal mee en begon aan een sterke rush. Maarten was goed gevolgd op links.
Zijn scherp schot van kort tegen de achterlijn belandde hoog in de verste hoek binnen. Niet onverdiend kwamen we zo op gelijke hoogte 1-1.

Na de rust kregen onze jongens het iets moeilijker. Toch was de eerste kans voor ons. Terug Leroy in de aanval op links. Zijn voorzet naar Mathias N was heel afgemeten. Mathias kwam echter een halve centimeter te kort om de bal in doel te jagen.

Ondanks het sterke verweer van de onzen voelden we de bui toch een beetje hangen. Na twintig minuten was het zo ver. Na een corner voor Lembeke was er eerst een schampschot. In de herneming viel de bal op een gele voet. Van dichtbij in één trap binnen. We konden weer achtervolgen.

Hoe hard we ook probeerden, echt dreigen konden we niet meer. Lembeke kwam nog een paar keer vervaarlijk opzetten. Maar Wouter, de paal en een tweetal schoten hoog over verhinderden de echte doodsteek.

De Lembekenaren kregen last van de vallende ziekte in de hoop om zo tijd te winnen. Als de bal buiten ging kwamen er wel eens twee exemplaren op het veld. Een psychologisch spelletje dat hoort bij een echte cupmatch natuurlijk.

Goed gespeeld maar verloren. Onze mannen waren er het hart van in. Als blauw witte aanhang vonden we dat ze met opgegeven hart het veld mochten verlaten. De inzet van de jongeren die in afwezigheid van enkele basispionnen een prachtprestatie konden neerzetten belooft voor de toekomst.

Dank aan Wouter, Naïm, Maarten, Illias, Gregory, Jonathan, Gelani, Brent, Leroy, Florian, Rik, Gilles, Tim, Malchert, Matthias, Niels, Nicolas voor hun geweldige inzet in de voorbije twee wedstrijden.

Dank ook aan onze coach om zijn ploeg zo nog te kunnen motiveren.

Dank aan iedereen voor en achter de schermen voor dit mooie seizoen. We zullen er met heimwee aan terugdenken.
Hans M.