14.04.18 - 3de C: Sp. Bevere | 3-3 | Nazareth-Eke

Geplaatst 16 apr. 2018 09:18 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 16 apr. 2018 09:18 bijgewerkt ]

Eentje is nog altijd beter dan geentje, maar…

Zaterdag was het Bevere-avond. Na een competitiestop van 2 weken toch een beetje een stap in het onbekende.

Ik was nog niet echt op het veld of Wouter moest ons met een prachtsave behoeden van de 1-0. Oei, we waren verwittigd. De gele bever zou zijn vel duur verkopen.

Mathias N nam echter zo goed als onmiddellijk wraak. Hij ging alleen op de doelman af en toonde hoe het moest. De 0-1 hing tegen de netten te bengelen.

Iets over het eerste kwartier kan Leroy aanleggen. Zijn bal komt bij een opponent terecht die minder goed ontzet. Zo komt het leer aan de voet van Mathias B, die kan de andere Mathias bereiken. Hij maakt er zonder verpinken 0-2 van.

Wie dacht, net als wij, dat de match gespeeld was had het verkeerd voor. Het was de verdienste van Bevere dat ze de moed niet opgaven, in tegendeel ze bleven vechten voor iedere bal. Ze stapelden de kansen op. Hun afwerking was echter, gelukkig voor ons, niet echt schitterend. Tot minuut 35. Plots een afstandsschot. Voor de Beverse supporters, een heerlijke krul in de winkelhaak. 1-2 werd het zo.

Bevere bleef druk zetten. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Amper vijf minuten later geharrewar voor ons doel. Wouter kon de bal niet goed wegwerken. Een geelhemd maakte er in de herneming 2-2 van. Gejuich in Bevere, treurnis in Nazareth. Zelfs de weergoden begonnen te wenen. Een zware plensbui stroomde over het veld.

Onze coach herschikte een beetje zijn manschappen voor de tweede helft. Het was Bevere die echter opnieuw de eerste kans kreeg. Op minuut 8 een vrije trap. Wouter gaat goed plat. Opnieuw zijn wij er met een antwoord. Naïm stoot door op zijn linkerflank. Zijn voorzet wordt door de doelman weggewerkt.

Onmiddellijk daarop is het weer aan Bevere. Opnieuw staat Wouter paraat. Dan valt de wedstrijd wat stil.

Op het half uur is er dan een hoekschop via Brent. Wouter VDB kan de bal meepikken. De thuisdoelman gooit er zich echter tussen.

Niet getreurd. Een volgende aanval van de onzen via Naïm en Florian komt bij Mathias N. De netten staan bol voor de 2-3.

Op minuut 43 krijgen we dan een vrije schop tegen. De trap gaat in de muur. In de rebound komt hij bij een geelhemd terecht. Tussen ons gezegd en gezwegen, hij stond dik buitenspel. Voor de scheidsrechter, zonder lijnrechters niet makkelijk te beoordelen. Goed, hij liet verder spelen. De gele aanvaller pikte de bal mee en kon Wouter omspelen. De 3-3 stond op het bord.

Bevere zette nog alles op alles. Ze trakteerden onze goed uitgekomen doelman op een doodschop. Twee voeten vooruit, kous van Wouter helemaal gescheurd. De scheidsrechter had het door. Hij floot de wedstrijd af.

Eentje is dus beter dan geentje maar we misten een beetje meer gedrevenheid van de onzen. Laat ons hopen door de 2 weken rust. Zingem speelde ook 3-3 zodat ons derde plaats niet in het gedrang komt.

Volgende week tegen Elene. Een bijzondere wedstrijd wordt het want mits een goede prestatie kunnen we het podium veilig stellen.

Het is onze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. En Wouter, onze doelman, neemt, na 24 jaar trouwe dienst, afscheid van de Nazarethse doelpalen. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. Iedereen op post op zondag 22 april om 15u.

Hans M.