15.10.17 - St.Goriks | 0-4 | Nazareth-Eke

Geplaatst 17 okt. 2017 12:10 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 17 okt. 2017 12:10 bijgewerkt ]

Feest bij de heilige Sint Goriks…

Volgens de site www.heiligen.net bestaat er geen Sint-Goriks. Voor mij allemaal om het even, we zijn hem dankbaar dat hij ons goed gezind was. We hadden immers dringend punten nodig. Eenmaal moest onze inzet toch beloond worden.

De eerste kans was dan ook voor de onzen. Het rijtje Gregory, Quintin, Naim zorgde voor het eerste gevaar. We bleven druk zetten. Dit resulteerde in vijf hoekschoppen voor ons in de eerste tien minuten.

Op het kwartier kan Naïm doorsteken naar Gregory. Hij kan zijn kanon niet onmiddellijk boven halen. Niet getreurd, we blijven aanvallen. Nu via dezelfde Gregory naar Leroy. De doelman was iets sneller op de bal. Dan is het aan Florian om Leroy de bal aan te bieden. Opnieuw staat de doelman in de weg. Daarna een vrije trap via Leroy tot bij Stef. Diens schot gaat net naast.

Net toen we dachten aan het scenario van Sottegem, zestien kansen en nul goals weet je nog, kwam er een nieuw hoekschop via Maarten. Via Stef naar Bart en eindelijk goal! Dik verdiende 0 tegen 1.

Amper een paar minuten later kan Bart de bal opeisen. Hij steekt door naar Leroy die zijn flank helemaal afdroogt. Hij schildert de bal op de voet van Quintin die jammer genoeg net niet kan afwerken.

Het antwoord van Sint-Goriks bleef niet uit. Een doorbraak op rechts en een felle kopstoot richting ons doel. Een kattensprong van Wouter was meer dan nodig. Gregory werd daarna vakkundig de grond ingeboord. Hij werd vervangen door Seba.

Net voor rust nog een reuzekans voor onze tegenstanders. Eentje raakte helemaal alleen voor Wouter. Wel ervoor, maar niet voorbij, door een sterke save van onze doelman.

De tweede helft legt Sint-Goriks er de pees op. De eerste tien minuten moeten wij het spel ondergaan. Echte kansen kregen ze toch niet. Wij vonden stilaan wel onze tweede adem. We zorgden voor kansen via Bart, Mathias B en Seba. Telkens net niet.

Na achttien minuten dan een raid van Leroy op links. Hij ziet onze Naïm vrij staan. We staan 0 tegen 2. De volgende actie loopt over Seba, Naïm en zo naar Leroy. Zijn schot blijft hangen tussen de voeten van de doelman. Niet getreurd. Want even later mag Maarten een hoekschop nemen. Naïm neemt hem in één beweging op de slof. Prachtige volley en 0-3 is ons deel.

Amper is de bal opnieuw in het spel of hij belandt op de arm van Illias. Sint-Goriks krijgt op een goedkope wijze een penalty. De gastheren supporters bestelden al een pint extra. Dit was echter zonder Wouter gerekend. Hij kon het strakke schot gaan weghalen aan de paal. Toen was er geharrewar. Benen, voeten, de vuisten van Wouter, nog wat benen en voeten en ten slotte de grabbelende handen van Wouter konden het gevaar keren.

Als wederdienst stuurde Seba onze Leroy alleen op pad naar de doelman. Leroy bleef kalm en legde de 0-4 eindstand vast.

Goed gedaan van de onzen. Blijven werken wordt op de duur toch beloond.

Hans