16.09.17 - 3de C: Boekel | 0-0 | Nazareth-Eke

Geplaatst 21 sep. 2017 11:34 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 2 okt. 2017 12:26 bijgewerkt ]

Match nul

Een verplaatsing naar WIK Boekel is nooit makkelijk. Een ploeg met veel inzet die er altijd voor gaat. Net als wij hadden ook zij één wedstrijd gewonnen en eenmaal gelijk gespeeld.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Onmiddellijk veel druk richting het doel van Boekel. Achteraan hielden we de zwarte truien goed in bedwang.

De eerste kansen waren dan ook voor ons. Seba en Brent en ook via Mathias B.

Telkens schoten, die niet binnen de palen belandden.

Na een kwartier werden de machtsverhoudingen wat meer gelijk verdeeld. Beide ploegen probeerden het spel te maken. Tot gevaarlijke situaties voor doel kwam het echter niet.

Wij keilden de bal over of naast het doel, recht het maisveld in.

Goede wil was er wel. Bart speelde sterk en was voortdurend aanspeelbaar. Leroy had opnieuw zijn loopschoenen aan en schudde nu en dan eens een felle sprint uit de benen.

Onze verdediging, om het met de woorden van minister Jambon te zeggen, kuiste de boel regelmatig op.

We gingen rusten met twee nullen op het (denkbeeldig) bord.

WIK Boekel had blijkbaar iets sterkere koffie gedronken in de pauze. Het begon sterk aan de tweede helft. Het werd niet echt een stormloop op ons doel. Toch stuurden de zwarthemden regelmatig een balletje richting ons doel. Het spel ging wat op en neer. Eén keer diende Wouter echt goed plat te gaan.

De laatste vijftien minuten waren de onze. We bouwden geduldig op maar konden nooit echt dreigen.

Leroy werd dan bij één van zijn raids tegen de grond gewerkt binnen de zestien. Onze spelleider zag er echter geen kwaad in. Hij wees wel naar de stip, maar bedoelde uittrap voor de doelman.

Wat later een vrijschop door Bart genomen. Een mooie voorzet via één van de onzen door Stef in doel gewerkt. De lijnrechter zwaaide fors met zijn vlag. Niet uit blijdschap omdat wij scoorden, maar blijkbaar hing het hoofd van Stef buiten spel.

Een laatste vrijschop net voor affluiten leverde ons ook niets meer op. De dubbele nul bleef dus op het scorebord.

Positief is dat we twee maal op rij de nul kunnen houden. Minder is dat we niet veel schoten binnen het kader konden richten.

Nu zaterdag thuis tegen Oudenhove. Supporters wees op post. Het zal nodig zijn.
Hans