16.12.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-2 | FC Kluisbergen

Geplaatst 18 dec. 2017 09:16 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 18 dec. 2017 09:16 bijgewerkt ]

Er zat meer in…

De eerste wedstrijd in de terugronde. Toch altijd een spannend moment. Zeker omdat we op Kluisbergen toch wel een beetje met de billen bloot gingen.

Kluisbergen speelde in het fluo, hierdoor had je het gevoel dat ze met een paar mannetjes te veel op het veld liepen.

Het spel ging wat gelijkmatig heen en weer. Het duurde ruim tot minuut 19 voor ik de eerste keer mijn notitieblok kon bovenhalen. Gregory trok op avontuur op zijn linkse flank. Hij kon uiteindelijk net voor de doellijn een scherpe voorzet lanceren. Jammer voor ons zat er een fluo hoofd tussen.

Vijf minuten later bijna zelfde scenario. Opnieuw Gregory nu op het hoofd van Seba. De doelman zat er gevat tussen.

Iets voor het half uur een verkwanselde kans voor onze opponenten.

Rond minuut 40 dan een pijnlijk moment. Stef stuurt een harde terugspeelbal richting Wouter M. Net voor diens voet springt het leer plots omhoog. Wouter onder de bal door en een goed gevolgde Kluisbergenaar kon er makkelijk 0-1 van maken.

Amper bekomen of Kluisbergen stond weer te drummen voor ons doel. Een eerste maal werkte Wouter de bal in corner. Daarbij kon er eentje van héél dichtbij op doel knallen. Wouter kon ons echter redden. Ik was dit nog aan het noteren toen ik opkeek en nog net Bart de bal op de wreef zag nemen. Zijn schot ging onhoudbaar binnen. De 1-1 stond op het bord.

Amper het veld op voor de tweede helft of een fluohemd rolde vanop het middenveld onze ganse verdediging op. Hij snelde drie man voorbij en kon de bal net naast onze doelman tegen de netten jagen. 1-2!

Een paar minuten later stonden ze weer voor onze goal. Wouter kon met een voetreflex de bal nog wegschoppen.

Vanaf dan kwamen de onzen meer op het voorplan. Hard werkend, maar zonder echte kansen. Bart kon nog Leroy bedienen. Zijn vluchtschot ging net naast.

Op minuut 35 werd onze Gregory gehaakt in de zestien. Bart trapt de penalty toch wel hard op halve hoogte. De dekselse doelman ging naar de goede hoek en ranselde de bal het veld in. Niemand van ons gevolgd, weg kans.

Naim kon wat later de bal bij Florian bezorgen. Die kwam alleen voor de doelman maar besloot nipt over.

Op minuut 40 speelde een fluohemd de bal duidelijk met de arm. Scheidrechter en lijnrechter hadden echter niets gezien.

Vier minuten later dan toch gerechtigheid. Leroy krijgt de bal op rechts. Gaat gezwind een mannetje voorbij en jaagt de bal onhoudbaar binnen. De 2 tegen 2 licht op.

De laatste spelminuten konden wij goed controleren. De stand bleef ongewijzigd.

Er zat meer in, maar ook minder. We hebben toch al één puntje meer dan in de heenronde.

De winterstop komt net op tijd. Enkele van onze jongens lopen te trekkebenen, ons veld moet ook bekomen van de inspanningen.

Hopelijk brengt het nieuwe jaar ons veel mooie wedstrijden met veel doelpunten. Vooral voor ons natuurlijk….
Hans