17.02.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-0 | St.Goriks

Geplaatst 19 feb. 2018 08:51 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 19 feb. 2018 08:51 bijgewerkt ]

Bezoek van Sint-Goriks-Oudenhove

We moesten de koude wei in tegen Sint-Goriks. Onze vrienden uit het kleine dorpje uit de Zwalmstreek. Er zijn slechts 900 inwoners, twee winkels maar wel vijf cafés. Ginder konden we winnen met 0-4.

De bezoekers begonnen gretig. Bij ons liep het niet altijd zoals het moest. Waarschijnlijk een beetje uit het ritme door het voetbalvrije weekend vorige week.

Op minuut 12 toch een doorbraak van de onzen op de rechterflank. De bal komt zo tot bij Nicolas gedwarreld. Die neemt het leder in één tijd op de slof. Voila, de 1-0 staat op ons bord.

De onzen probeerden wel, maar vergaten toch wel om de voorsprong verder uit te diepen. Op minuut 24 knalt Gilles zo van dichtbij op de goed uitgekomen doelman.

Tien minuten voor tijd juichten we wel met alle blauw witte supporters. Onterecht. De bal was immers via een paal achter het doel tegen het net beland. En via de achterkant in doel telt blijkbaar niet.

Net voor rust kwamen Leroy en Gilles nog dicht bij een doelpunt. De ene bal gaat voorlangs, de andere werd met een beenveeg door de bezoekende doelman weggewerkt.

Na rust werd het onmiddellijk twee keer heel warm voor onze goal. Een bal scherp voorlangs en eentje op de lat. We waren verwittigd.

We reageerden gepast. Maar ook wij kregen de bal er niet in. Eén keer net voorlangs en onmiddellijk daarna een schot op doel, te zwak om de goed keepende doelman te bedreigen.

Het duurde ruim een half uur voor we nog eens in de handen konden klappen. Leroy kreeg de bal voor de voet, maar de dekselse bezoekende doelman liep weeral in de weg om het te kunnen afmaken.

Vijf minuten later was het dan toch van dat. De bal komt op rechts binnen de zestien bij de doorgesprinte Leroy. Die kon afleggen tot bij Mathias N. Mathias bleef kalm en prikte de bal kansloos voorbij de doelman. Eindelijk stond de 2-0 op het scorebord.

De onzen lieten zich niet meer verassen. We haalden een “clean sheet” en de drie punten binnen. Deze keer niet met echt schitterend voetbal, maar onze werklust werd terecht beloond. We staan ondertussen licht afgescheiden op plaats vier. Als we volgende week op Velzeke de buit kunnen binnenhalen ziet het er mooi uit voor het klassement.
Hans