17.03.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-1 | Olsene Sportief

Geplaatst 19 mrt. 2018 09:13 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 19 mrt. 2018 10:15 bijgewerkt ]

Blauw !

Blauw van de kou zaten we op de tribune. Een scherpe koude wind geselde de supporters. Zelfs de zwarte inkt in mijn balpen kleurde blauw. Een goed voorteken?

We moesten de bevroren wei in tegen de roodhemden van Olsene. De heenwedstrijd draaide in blessuretijd uit op een gelijkspel. Dus we hadden iets recht te zetten.

De onzen namen onmiddellijk het heft in handen en controleerden de bal. Na acht minuten spurtte Gelani krachtig door op links. Hij kon de bal voor doel brengen. Florian mikte aan de binnenkant van de paal. De doelman kon hem nog net wegtikken. We konden de eerste keer onze handen wat warmen.

Drie minuten later trok een roodhemd van aan de middellijn ten aanval. Hij soleerde door het midden en ook door onze verdediging alsof de onzen nog niet goed beseften dat de wedstrijd al begonnen was. Vier, vijf blauwkes moesten eraan geloven. Hij zette Wouter op het verkeerde been en tikte de bal koelbloedig tegen onze netten. 0-1 na elf minuten.

De wedstrijd ging dan vlotjes op en neer. De onzen waren wel meer in balbezit maar konden hun wil niet echt opleggen. Olsene pakte het tactisch wel slim aan. Van zodra VCNE de bal had plooiden ze met negen man terug. Daardoor liep er steeds eentje van hen in de weg.

We gingen rusten, ons opwarmen, met nog steeds een doelpunt achter.

De onzen hadden waarschijnlijk een goede warme en sterke tas koffie gekregen. Ze namen onmiddellijk het heft in eigen handen, of moet ik zeggen in eigen voeten. Olsene bleef verbeten vechten en groef zich massaal in voor eigen doel.

Het resulteerde in de ene halve kans na de andere. Tijd om te kadreren kregen we immers niet. De bal ging dan ook ofwel net naast of net over of was te zacht om de doelman te bedreigen.

Op minuut zeventien trok Bart dan nog eens diep in de aanval. De doelman vond dat hij ver genoeg was geraakt en pakte hem bij de voeten. Terecht penalty. Vroeger had dit ook een rode kaart geweest. Blijkbaar is dit nu een gele overtreding omdat de penalty op zich al een straf is die zwaar genoeg weegt volgens het reglement. Bart nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 1-1 tegen de netten.

De onzen bleven proberen door van achter uit te combineren. Brent en ook Wouter VDB kwamen regelmatig mee naar voor. Steeds liep er een roodhemd in de weg. Olsene daarentegen kwam nog amper over de middellijn.

Op minuut 82 kwam de bal een beetje uit het niets bij de hard werkende Mathias N terecht. Die aarzelde niet en maakte er verdiend 2-1 van. De wedstrijd leek gespeeld.

Een minuut voor affluiten stormde Olsene toch nog eens richting ons doel. Zelfs hun doelman trok mee ten aanval. Een knappe loeier werd door Wouter op spectaculaire wijze uit de winkelhaak gehaald.

Zes keer op rij haalden we de drie punten binnen. Door het verlies van Zingem staan we nu iets steviger op plaats drie. Volgende week gaan we op bezoek bij de leider. Stel dat we daar onze zegereeks kunnen verder zetten….
Hans M.