18.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 1-0 | N.-Kruishoutem

Geplaatst 20 nov. 2017 11:58 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 20 nov. 2017 11:58 bijgewerkt ]

Topper tegen Nokere-Kruishoutem

Na de puntendeling van vorige week tegen Olsene wachtte ons met Nokere-Kruishoutem een zware opdracht. Uw verslaggever trok eerder met een bang hart naar de VCNE arena.

De geel-zwarten van Nokere-Kruishoutem zetten onmiddellijk de toon. Ze drukten hun stempel op het spel. De onzen hadden het wat moeilijk. Toch hadden wij de eerste kleine kans. Na een dikke 10 minuten trok Naïm ten aanval. Hij dropte de bal bij Mathias B. Die zag Leroy vrij staan. Leroy besloot echter nipt over.

Na dik 20 minuten pressie werden de geelhemden twee keer kort op mekaar héél gevaarlijk. Een eerste schot van net buiten de zestien ging rakelings over ons doel. Enkele seconden later stond er eentje helemaal alleen voor Wouter. Verder dan een corner raakten ze niet.

Op het half uur schreeuwde gans Nokere om een strafschop. De videoref was niet komen opdagen, dus liet de scheidrechter gewoon verder spelen. Het werd daarop echter wel gloeiend heet voor ons doel. Gelukkig hing de lat in de weg.

We gingen dus koffie drinken met een 0-0 op het bord. We voelden het al aan. Wie de eerste goal kon maken die zou wellicht de drie punten binnen halen.

Na amper vijf minuten had het al gekund voor ons. Voorzet van de altijd ijverige Naïm tot bij Bart. Zijn poging werd afgeblokt door de doelman. De rebound werd door Naïm over het doel gewerkt.

Rond minuut 13 was het dan toch prijs. We snoepten op rechts de bal af. Naïm ging er mee aan de haal en kon een mooie voorzet uit zijn voeten schudden. Leroy nam hem gretig in ontvangst en tikte kalm binnen. 1-0.

Nokere probeerde er alles aan te doen om naast ons te komen. Onze soliede verdediging was op geen enkel foutje te betrappen. Echt gevaarlijk werd het dus niet meer voor ons doel.

Via Naïm en Leroy kwamen wij nog dicht bij een doelpunt. Telkens vonden we de doelman op ons pad.

Door deze winst zetten we toch een mooie reeks neer. Vier keer winnen en één gelijkspel. Na onze mindere start lijken we dus goed gelanceerd. Onze verdediging doet haar werk. Samen met onze doelman versierder we al zes “clean sheets”. Onze spitsen durven wel eens sputteren, maar als ze hun dagje hebben gaan de netten wel regelmatig bol.

Volgende week staat Bevere op het menu. Het zal er weer om spannen. Net als ons, niet zo goed begonnen, maar de laatste weken toch sterk opgerukt in het klassement. De onzen zullen best niet te veel mosselen eten voor de wedstrijd zaterdag. Dat zullen de supporters wel doen…

Hans