21.01.18 - 3de C: Oudenhove | 0-1 | Nazareth-Eke

Geplaatst 22 jan. 2018 09:53 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 22 jan. 2018 09:53 bijgewerkt ]

Wat een verschil…

Met een bang hart trokken we naar de “hel van Oudenhove”. Nu ik weet dat de hel geen parking heeft en het er ook koud kan zijn, kom ik toch liever naar de hemel van VCNE. Vorig jaar kregen we hier nog ferm “op ons doos”. Spelen als vorige week was dus geen optie.

Onze mannen hadden het begrepen en acteerden terug op hun gekend niveau. Gretig mee het spel maken, goed combineren, de bal zijn ding laten doen. Het werd een wedstrijd waarin de doelmannen hun nut bewezen.

Na een minuut of acht maakten de onzen een mooie driehoek Wouter VDB, Naim en Leroy. De thuisdoelman kon gepast redden.

Het spel ging op en af, dan lagen wij eens boven dan was het eerder Oudenhove. Echt doelgevaar zat er niet in.

Rond minuut 35 kon Bart Quintin lanceren op rechts. Na een dikke sprint kon hij de bal toch nog voor brengen. Ons schot was te zwak om de doelman te verslaan.

Iets later waren we er weer. Nu via Quintin over Leroy tot bij Naïm. Zijn schot ging net over.

We gingen rusten met nog steeds de 0-0 op het spreekwoordelijke bord. Je kon het zo al aanvoelen: de ploeg die eerst scoorde zou wel eens met de drie punten naar huis gaan.

De tweede helft begon als de eerste. Actie van ons op links. Quintin kon ondanks verwoede pogingen de bal niet goed voor de voet krijgen.

Na twintig minuten kwamen de roodhemden van Oudenhove plots alleen voor Wouter. Die kwam goed uit. Het rode schot ging over.

De thuisdoelman kwam ook nog een paar keer goed tussen. Iets over het half uur moest hij zich dan toch gewonnen geven. Een feilloos getrapte corner van Brent kwam op de kruin van Bart terecht. Die knikte de bal over de lijn. 0-1 op minuut 35.

Vijf minuten voor tijd kregen wij de unieke kans om het af te maken. Het werd drie keer voor een euro, maar jammer genoeg kregen we de bal in het geharrewar niet in doel.

We begonnen al aan het scenario van Vurste te denken. Het werd helemaal zwart voor onze ogen toen we op minuut 90 een corner tegen kregen. Het moet gezegd, mooi getrapt en hard en schitterend op ons doel gekopt. Net onder de daklat. Wouter had tot dan niet veel moeten doen. Maar in zijn gekende stijl met een katachtige reflex kon hij de bal over doel tikken. De scheids vond het toen genoeg en floot af.

De drie punten waren voor ons.

Goed gewerkt van de onzen. Ze bleven er in geloven en groeven zich na ons doelpunt ook niet in. Ze bleven meespelen. Zo willen we het als supporter zien.
Hans