21.10.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-0 | Velzeke

Geplaatst 23 okt. 2017 12:22 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 23 okt. 2017 12:47 bijgewerkt ]


Met mijn Bake Off oog kijk ik toe indien alles correct verloopt.
Zijn de juiste ingrediënten aanwezig, zit de temperatuur goed?
En... bakken (voetballen) maar...

“Goed gebakken”?

Woensdag waren mijn taartjes in de Bake Off finale goed gebakken. Zou het onze blauwhemden ook lukken om er iets van te bakken?
Velzeke staat in onze buurt in de klassering. Het is wel de enige ploeg die er in geslaagd is om Zingem, de competitieleider, op de knieën te krijgen. We zullen dus een stevig deegske moeten kneden. Onze coach had hier en daar een paar nieuwe ingrediënten in de ploeg. Kwetsuren en gele kaarten noopten hem om zijn recept wat aan te passen.
We maakten er onmiddellijk werk van. Amper tien minuten ver en we hadden al drie corners versierd. Telkens zonder resultaat. Na de derde stoof één Velzekenaar naar voor, recht op Wouter af. De lob ging net over. We waren gewaarschuwd. De taart is maar gebakken als ze uit de oven komt.

We reageerden gepast. Leroy stoomde door op rechts, zag Seba vrij lopen. Seba stootte door naar de opkomende Mathias B. Zijn pegel werd door de doelman over getikt. De corner werd dan door Stef net over doel gekopt. De oven voor het Velzeekse doel kwam stilaan op temperatuur.

Na een dikke 25 minuten gaan we opnieuw door op rechts. Naim wil voorzetten, de bal raakt de arm van een Velzekenaar. Penalty was onze beloning. Bart nam plaats achter de bal. Kalm, maar heel hard getrapt. De taart kwam mooi blinkend op tafel. De 1-0 stond op het bord.

Net voor rust nog een schitterende voorzet van Maarten naar Naïm. Die besluit echter op de doelman.

Nu maar hopen dat de onzen niet te veel taart eten tijdens de rust. We zouden immers alert moeten blijven. “Eéntje is immers geentje…”

Velzeke kwam wat nadrukkelijker in beeld. Eentje breekt door, maar Wouter gaat goed in de voeten. Op het kwartier wordt Wouter VDB foutief gestopt. Opnieuw schildert Maarten de bal op het hoofd van Stef. De goed keepende bezoekende doelman kan redden.

We bleven kansen creëren. Een treintje via Bart, Naïm en Seba komt bij Leroy. Die kan echter net niet scoren. Een volgend schot van Leroy, opnieuw bediend door Seba kon de doelman pareren.

Op het half uur nog een Velzeekse prik. Wouter gaat echter goed plat bij hun kanonbal. We reageren onmiddellijk via Leroy. Hij verslikt zich een beetje in de eigen voeten en laat de kans op 0-2 liggen. Een schot van Seba gaat dan nog net over.

Velzeke zet dan alles op alles. Op minuut 44 versieren ze dan ook terecht nog een corner. Wouter verschalken lukte echter niet.

Op minuut 91 is er opnieuw een corner voor Velzeke. Ze wilden er toch ook nog iets van bakken en kwamen met 11 in onze 16 staan. Wij veroverden echter de bal. Gregory stormde met de aangeboden taart naar de overkant. Mathias was goed gevolgd op rechts. Hij stond klaar met de slagroomspuit en de kers. De 2-0 stond op het bord.

Hopelijk zijn de onzen, na de zes op zes, vertrokken voor een goede reeks.
Hans