22.04.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 3-2 | Elen-Grotenberge

Geplaatst 24 apr. 2018 08:36 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 apr. 2018 08:14 bijgewerkt ]

Toch nog feestje kunnen bouwen


Tien minuten voor tijd krijgt de afscheidnemende Wouter een applausvervanging.
De gehele VCNE aanhang juicht mee.


We moesten de warme wei in tegen Elene-Grotenberge. Om het ons, de VCNE supporters, wat moeilijker te maken spelen zij in het blauw. De onzen traden dan in hun witte trui aan. We zijn gewoon van “Allé blauwkes” te roepen maar dat lukte dus nu niet en “Allé de witte” klinkt toch een beetje raar.


Elene zou in principe een haalbare kaart moeten zijn. Maar voetbal is soms wel eens voorspelbaar Onvoorspelbaar. Zie maar vorige week. Een 0-2 voorsprong zo maar uit handen gegeven.

De toekomst van VCNE begeleide onze spelers tot op het veld. Ze droegen witte en blauwe ballons. Het was een beetje een feestwedstrijd. De laatste wedstrijd thuis in de competitie, we konden onze derde plaats veilig stellen en Wouter M. nam afscheid na 24 jaar onafgebroken in dienst van blauw-wit.

De wedstrijd begon voorspelbaar. Wat aftastend, maar toch de onzen die het initiatief namen. Zo kon Mathias B al na een kleine acht minuten ferm doorstoten en zo Naïm in schietpositie brengen. Zijn krul draait echter over doel.

Op minuut 27 is er geharrewar voor ons doel. Plots staat er een bezoeker helemaal alleen voor Wouter. Hij kan redden door zich, met gevaar voor lijf en leden, op de bal te gooien.

Wouter kan dan ver uitschoppen, Brent kan doorkoppen. De bezoekende doelman grabbelt naast de bal. Mathias N loopt mooi naast de bal mee in doel. We staan 1-0.

De laatste vijf minuten zijn volledig voor ons. Eerst pikt Leroy de bal mee in het midden van het veld. Hij maakt vele meters en legt dan terug op Mathias N. Die krijgt de bal moeilijk onder controle waardoor hij van kortbij toch over doel vliegt. Onmiddellijk daarop lanceert Mathias B Leroy. Ook diens schot waait over het doel. Dan is het weer Mathias N die Leroy kan aanspelen. De doelman kan tot twee maal toe pareren.

Tien minuten na de pauze. Tikken onze twee Mathiassen de bal vrolijk rond. De bal komt bij Brent. Zijn schot gaat echter voorlangs.

Twee minuten later is het weer drie keer voor één euro voor het bezoekende doel. Ik denk dat de helft van zone ploeg en voetje tegen de bal had gezet. Telkens stond er ergens een bezoekend been in de weg.

Dan valt de wedstrijd wat stil. De warmte zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.

Net voor het half uur schiet onze Leroy nog eens uit zijn sloffen. Hij perst er een stevige sprint uit. De goed gevolgde Mathias N maakt er dan kalm 2-0 van.

We waren nog aan het juichen toen er een blauwhemd (wel dat ander blauw) na licht contact gretig tegen de grond ging. Penalty. De bezoeker had geen medelijden met Wouter en trapte de bal onhoudbaar binnen. Zo komt het plots op 2-1.

Tien minuten voor tijd krijgt de afscheidnemende Wouter een applausvervanging. De gehele VCNE aanhang juicht mee. Hier en daar pinkt er toch eentje een traantje weg.

Karel staat amper in doel of hij wordt koudweg tegenvoets gepakt. Het staat verdorie 2-2.

De onzen laten het kopje niet hangen. Via Brent krijgt Mathias B de bal voor de voet. Hij maakt er even meedogenloos 3-2 van. Oef!

Een uitgebreid feestje volgt. Wouter wordt uitgewuifd. Hij bedankt zijn supporters en geeft een vat. Het bestuur zorgt voor frietjes en toebehoren.

Nog één wedstrijd in de competitie, dan nog vier keer winnen in eindronde en we zitten in tweede….
Hans M.