25.03.18 - 3de C: Nokere-Kruishoutem | 2-0 | Nazareth-Eke

Geplaatst 27 mrt. 2018 10:17 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 mrt. 2018 10:17 bijgewerkt ]

Het kon niet blijven duren…

Hoe langer de reeks overwinningen, hoe groter de kans dat je nog eens gaat verliezen.

Nokere-Kruishouten was onze tegenstander. Een echte topper want leider versus de derde in het klassement. Het werd een leuke wedstrijd om te bekijken onder een deugddoend zonnetje.

Nokere nam onmiddellijk het heft in handen. Het resulteerde in een sterke gele start. De eerste kans was al tamelijk snel voor hen. Onze blauwhemden lieten zich niet intimideren en rolden hun mouwen eens extra op. We deden vooral waar we goed in zijn. De bal rondspelen en proberen al combinerend het spel te maken. Op minuut vijf was het al bijna raak. Via zes stationnetjes kwam de bal bij Nicolas. Zijn voet was een halve cm te kort om te kunnen scoren.

Zo bleef het doorgaan. De onzen speelden sterk, konden regelmatig richting doel oprukken. Ik zou hier ieders naam moeten opsommen. Maar in de zone van de waarheid liep het altijd wel mis. Net over, net naast, soms eens ver over.

Ook Nokere liet zich niet onbetuigd. Op het half uur was er twee keer een schitterende reflex met de linkerhand nodig van Wouter om ons van een achterstand te behoeden.

Een redding die hij net voor rust nog eens droogjes overdeed. Een strak schot kon hij met een kattensprong van onder de lat weghalen. Hierdoor konden we rusten met de dubbele nul op het bord.

Na de rust speelden we met de steeds harder blazende wind op kop. Nu was de eerste kans wel voor ons. Een hard werkende Naïm ging snel door op rechts. Nicolas lukte niet om te scoren. Nokere lepelde als reactie de bal op de buitenkant van onze doelpaal.

Op het kwartier kon een sterk acterende Mathias N doorbreken. Hij komt alleen op de doelman afgestormd. Die gaat goed in de voeten en blokkeert zijn doelpoging. Geen doelpunt, Mathias droop echter wel gekwetst van het veld.

Nokere schakelde nog een tandje bij en zette de onzen onder druk. Net toen we weer konden terugvechten waren ze plots voor ons doel. Een schot van halfweg de zestien ging net naast de binnenkant paal. De bal botste nog lichtjes op en belande net buiten het bereik van Wouter in doel. Niet onverdiend, maar het deed toch een beetje pijn aan ons blauw-wit hart.

Onze jongens weerden zich voortreffelijk. Iedereen werkte zich de ziel uit het lijf om toch eentje tegen te scoren. Maar telkens schoten we in de afwerking iets te kort.

Tien minuten voor tijd kwam dan de doodsteek. Een geelhemd ging fors door op onze rechter flank. Hij stuurde de bal in het vak. Het werd 3 keer voor 1 euro maar de bal ging dan toch binnen. 2 tegen 0.

De onzen waren moegestreden. Gelukkig kon Nokere er niet van profiteren.

We deden wat we moesten doen. We zagen veel inzet en dat deed deugd. Jammer dat we niet meer ballen tussen de palen kregen.

Door het gelijkspel van Zingem blijven we nog altijd op plaats drie pronken.

We gaan eerst 3 weekjes rusten en dan hebben we nog drie wedstrijden om onze podiumplaats op te eisen.
Hans