25.11.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 3-1 | Sp. Bevere

Geplaatst 27 nov. 2017 11:36 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 27 nov. 2017 11:36 bijgewerkt ]

Mosselen goed verteerd

Naast de heerlijke VCNE mosselen stond ook Sparta Bevere op het menu. Een ploeg die een zelfde parcours aflegt als VCNE. Aarzelend begonnen aan het seizoen, maar nu toch een goede reeks aan het neerzetten.

Bevere begon goed georganiseerd aan de wedstrijd. Ze hadden duidelijk de bedoeling om ons niet zo maar ons spel te laten spelen. VNCE raakte dan ook moeilijk tot aan hun zestien.

Na negen minuten toch een eerste waterkansje voor ons. Wouter VDB gaat door op links. Stuurt de bal naar Mathias N die kan doorsteken naar de mee opgerukte Naïm. Naïm kwam echter 3mm te kort om te scoren.

Na achttien minuten is er enig geharrewar voor het Beverse doel. Uiteindelijk belandt de bal bij Gregory. Die draait om zijn as. Zijn knal is echter recht op de doelman. Onmiddellijk daarop kan Wouter VDB opnieuw voorzetten naar Naïm. Deze keer kan hij de bal vol op de slof nemen. 1-0 na negentien minuten.

Ons geluk duurde slechts vijf minuten. De eerste keer dat de geelhemden echt in ons strafschopgebied raakten trappen ze toch wel de bal tegen de arm van Stef. Penalty en een geel karton was ons deel. Wouter de verkeerde kant op en het staat 1-1.

VCNE zakt wat weg en vindt geen echte opening richting het Beverse doel. Het zijn de geelhemden die kort voor rust een scherpe tegenstoot kunnen plaatsen. Plots staat er eentje vlak voor Wouter. Zijn harde trap kan onze doelman echter met een sublieme beenveeg wegwerken. We ontsnappen aan een “gemaakte goal”.

Na de rust komt Seba in voor Gregory. Wat later komt Gilles in de plaats van Maarten. Amper op het veld kan Gilles een bal afblokken. Hij belandt zo bij Mathias N die kan doorschuiven naar Leroy. Een harde knal doet de netten bollen. 2-1 na een kleine tien minuten.

Tien minuten later is het opnieuw Gilles die kan voorzetten op Leroy. Die kan doorduwen op links, spurt zijn mannetje voorbij en legt dan terug op de goed gevolgde Seba. 3-1.

Bevere doet er dan alles aan om terug te vechten. De onzen hadden het niet echt makkelijk.
Quintin komt nog invallen voor Wouter VDB. Hierdoor moest onze coach nog eens zijn tactisch plan herschikken. Ondanks alle inzet van de gelen kwam er geen echt doelgevaar meer.

Wij kwamen nog wel dicht bij een vierde doelpunt via Leroy. Zijn schot wordt door de doelman gelost. Seba is net niet snel genoeg om hiervan te profiteren.

Natuurlijk zijn we blij met deze mooie overwinning. De onzen zetten nu immers een reeks neer van 19 op 21. Mag toch wel eens gezegd worden!

Volgende week zondag op bezoek bij Elene.
Hans