28.01.18 - 3de C: Nazareth-Eke | 1-1 | Zingem

Geplaatst 29 jan. 2018 08:32 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 29 jan. 2018 08:35 bijgewerkt ]

Overspel loont nu wel…

Een paar weken terug heb ik “overspel” nog zo verketterd. Deze keer was “overspel” onze grote vriend. ‘Het kan verkeren’, zei er ooit iemand.

Op het programma stonden de roodhemden van Zingem op het menu. Een geladen wedstrijd die wel de sfeer van een echte derby oproept. Ik hoorde het de supporters van Zingem opperen: als we hier kunnen winnen… Ze hebben er ook alles aan gedaan om ons te destabiliseren. Het was hun bijna gelukt ook, maar gelukkig voor ons was er “overspel”.

Na amper 30 seconden hadden we al prijs kunnen hebben. Na ingooien komt de bal bij Leroy. Hij besluit echter net naast.

Het mag gezegd de onzen domineerden toch wel de wedstrijd. We bouwden geduldig op, speelden de bal goed rond. We lieten de roodhemden jagen op de bal. Jammer genoeg konden we daar geen echte kansen uit opbouwen.

In tegendeel het was Zingem die een twee tal keer voor gevaar kon zorgen. De vuisten van Wouter konden de bal telkens vakkundig wegwerken.

Op het half uur dan toch nog eens een echte kans voor VCNE. Quintin schut actie uit de benen. Hij kan Mathias B. bereiken die de bal kan doorspelen naar Leroy. Nog eens net over.

Kort daarop krijgt Leroy de bal toegespeeld. Hij staat met de rug naar doel. Hij kan toch nog een draaiende beweging maken. Zijn schot was iets te zwak.

Een minuutje later is het opnieuw Leroy die in schietpositie geraakt. Zijn hard schot wordt via een knappe safe door de Zingemse doelman onschadelijk gemaakt.

Zingem reageert furieus. Ze dringen diep onze zestien binnen. Het schot wordt door Wouter’s vuisten onschadelijk gemaakt.

De twee helft begon op haast dezelfde wijze. Opnieuw zorgden wij onmiddellijk voor doelgevaar.
Mathias N. kwam zo goed als alleen voor doel maar de bal kwam naast.

Zingem nam dan het heft in handen. We kregen wat het omgekeerde beeld. Het waren de roden die ons onder druk zetten.

Op het half uur resulteerde dit in een vrijschop. Met de wind sterk in de rug en een goede traptechniek vloog de bal buiten bereik van Wouter in onze rechter winkelhaak. Niet onverdiend maar jammer genoeg voor ons stond de 0-1 op het bord.

Amper twee minuten later een strak Zingems schot naar de andere winkelhaak. Deze keer kon Wouter de bal uit zijn doel ranselen.

In minuut 88 komt er eentje alleen op Wouter af. Met een prachtige reflex kon hij ons toch in de wedstrijd houden. Alhoewel, met nog amper een paar minuten te spelen leek het kalf toch verdronken.

De rode supporters en spelers hielden toen meer hun oog op de klok dan op het veld. Terwijl ze met z’n allen aan de scheidsrechter wouden duidelijk maken dat hij moest affluiten zetten de onzen alles op alles.

En het is maar gedaan als de scheids affluit. Net toen hij er een eind aan wou maken zag onze Mathias N. zijn kans schoon. Van kortbij droog en krachtig op doel. Het werd dan toch nog 1-1.

De blauwe vreugde stak schril af tegen de rode ontgoocheling.

Het mag ook nu gezegd. Zingem lag wel boven in de tweede helft maar de onzen bleven vechten en proberen om een doelpunt te maken. En inzet wordt hoe dan ook, vroeg of laat, beloond.

Een pluim voor de ganse ploeg.
Hans