28.10.17 - 3de C: Michelbeke | 3-7 | Nazareth-Eke

Geplaatst 30 okt. 2017 10:30 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 30 okt. 2017 11:45 bijgewerkt ]

Tien om te zien…

Of toch minstens zeven.

Na de hoopgevende zes op zes stond nu de verplaatsing naar Michelbeke op onze planning. Kunnen de onzen op hun elan doorgaan en zo in de linker kolom terecht komen?

Na amper acht minuten zag het er echter héél slecht uit. De eerste keer dat Michelbeke richting ons doel komt kunnen ze van op rechts de bal voorzetten. Een blauw voetje stond niet helemaal recht waardoor de bal van dichtbij in ons eigen doel belandde.

Amper bekomen en een roodhemd probeerde in de zestien te komen. Opnieuw bleef een blauw voetje hangen. Rood ging natuurlijk gretig tegen de grond. Bij de penalty was Wouter kansloos. 2-0 na slechts acht minuten. We hadden er al beter voor gestaan.

Onze blauwkes probeerden steeds meer om er al voetballend uit te komen. Iets wat op het hobbelige veld heel moeilijk was. Een actie van Leroy en Seba kwam bij Florian terecht. Hij besloot echter op de doelman.

Na een goede twintig minuten was er een roodhemdje die dacht dat hij in een boksring stond. Met een welgemikte rechtse sloeg hij Maarten tegen de grond. Rood was zijn beloning.

De onzen bleven aandringen. Op het half uur waren en vier doelpogingen op enkele tellen tijd. Steeds stond er ergens een rood been in de weg. De aanhouder wint zeggen we dan.

Op minuut 32 was het eindelijk zo ver. Voetballend via Bart naar Naïm, die bediende Florian. Beheerst prikte hij de bal tegen de netten. 2-1. Amper twee minuten later een corner op rechts via Maarten. Die schilderde de bal op de voet van Bart. Een prachtige volley en de 2-2 stond op het bord.

Iets later een verre voorzet op Naïm. Hij spurtte in zeven haasten achter de bal en kon hem tegen onze verwachtingen in toch nog binnen houden. Zijn voorzet kwam bij de mee opgerukte Wouter VDB terecht. Zonder verpinken maakte hij er 2-3 van.

Net voor de koffiepauze kan Naïm nog eens vertrekken op zijn rechter flank. Hij zet voor tot bij Bart die er dan maar 2-4 van maakt.

We vatten de tweede helft aan door onmiddellijk druk te zetten. De bal werd vrolijk rond getikt. Op minuut elf wordt Leroy gelanceerd. Hij gooit de bal voor doel waar Quentin hem kan binnenduwen. We staan 2 tegen 5. Een situatie die we toch niet meer uit handen mochten geven.

De onzen bleven geduldig opbouwen. Zonder echte kansen te creëren.
Na 25 minuten is er dan een roodhemd die aan een blauw voetje bleef hangen. Opnieuw penalty. Hard binnen getrapt. Het staat 3-5. De doelpuntenmaker zat blijkbaar nog wat onder de adrenaline. Een paar minuten later kreeg hij immers rood omdat hij er toch iets te driest invloog. Met twee man minder zakte Michelbeke nu helemaal weg.

Wij konden er nog twee keer van profiteren. Leroy kon alleen op de doelman afstormen. Zijn hoge lob bleef precies wat in de lucht hangen, maar viel dan toch waar het moest, in het doel. 3-6.

Net voor affluiten nog terug een goed samenspel van de onzen op links. De bal wordt gecenterd tot bij Mathias B die de doelman op het verkeerde been kon zetten. 3-7.

Negen punten uit drie wedstrijden zorgen ervoor dat we nu op plaats zeven staan te blinken.

Doe zo voort jongens.
Hans