29.04.18 - 3de C: Wortegem | 0-1 | Nazareth-Eke

Geplaatst 30 apr. 2018 03:22 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 30 apr. 2018 03:22 bijgewerkt ]

Periodekampioen!!!

Ik heb het al zo veel gezegd, de basis van het spel is eenvoudig: maak één doelpunt meer dan je tegenstander en je wint altijd. Ook vandaag hebben onze jongens deze stelling bewezen.

Je moet weten (en horen), wij, als supporters langs de lijn, denken op sommige momenten het beter te kunnen. Tactische richtlijnen in overvloed, we zouden vele acties anders doen, de bal laag houden als ze hoog spelen en omgekeerd, vooruit in plaats van achteruit, diepgang in plaats van lateraal te spelen…Vandaar soms onze úitspattingen’. Mea culpa.

Onder een felle regen begonnen we aan onze laatste wedstrijd. Onze derde plaats was veilig, winst vandaag kon ons wel nog de titel van periodekampioen opleveren.

Amper vier minuten ver en we knutselden al een mooie actie in mekaar. Een aanval volgens het boekje. De bal ging snel van Stef over Mathias B naar Wouter VDB en Mathias N. Die kan nog scherp voorzetten. Leroy kon er nog net zijn hoofd tegen zetten. De bal botste echter tergend langzaam tegen de paal.

Op het kwartier werd het even warm voor ons doel. Op een corner van de thuisploeg torende één van de aanvallers hoog boven onze verdedigers. Wouter M haalde met een kattensprong de bal van onder de lat.

Rond minuut 25 wordt onze Leroy onder de graszoden geschopt. De krullende vrijschop van Brent werd door de goed inlopende Stef echter over het doel getikt.

Tien minuten later opnieuw een mooie combinatie van ons team. Mathias N wordt afgezonderd voor het thuisdoel. De doelman glijdt zich vakkundig op de bal.

Onmiddellijk daarna is er een verre voorzet van Wouter VDB. Leroy kan de bal binnen houden. Hij speelt Brent aan. Zijn schot wordt gelost door de doelman. De goed gevolgde Mathias N hoefde de bal maar binnen te koppen. We gaan rusten met 1-0.

Amper begonnen en de onzen legden er de pees op. Via vele blauwe stationnetjes komt de bal bij Naïm. Zijn afstandsschot waait echter net naast de kruising buiten.

Na een dikke 20 minuten kan de wederoptredende Jonathan op rechts doorstoten. Zijn voorzet valt op de voet van Naïm. Het doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Veel viel er niet meer te noteren. De thuisploeg probeerde nog alles op alles te zetten. Onze verdediging en onze doelman zorgden er voor dat ze nooit echt gevaarlijk werden.

Het bleef dus 0-1. Door het verlies van Nokere-Kruishoutem worden wij periodekampioen. Een symbolische titel, maar het duidt toch op een goede reeks wedstrijden.

Na een aarzelende start dit seizoen waren de onzen veelal de beter voetballende ploeg. Een mooie derde plaats is een terechte bekroning. Deelnemen aan de eindronde is leuk meegenomen. Dinsdag kennen we de loting.

Als we kijken naar de statistieken dan leren we volgende zaken. Tegen Michelbeke behaalden we onze meest spectaculaire overwinning. We gingen er winnen met 3-7.

We scoorden 63 keer dit seizoen. Daarmee komen we op plaats 6 terecht. 33 keer moest Wouter zich omdraaien en we hielden ook 11 keer de nul. Daarmee komen we twee keer op plaats 2.

In zes wedstrijden konden we niet scoren. We speelden ook een reeks van 11 wedstrijden zonder nederlaag. We wonnen 18 keer, waarvan 10 keer thuis.

Mooie cijfers om het seizoen af te sluiten.

Graag geef ik mijn pen door aan een opvolger. Gezien Wouter, na 24 jaar dienst, afscheid neemt van VCNE en naar zijn nieuwe thuisgemeente verkast, zal ik niet elke wedstrijd meer bijwonen.

Bedankt aan de ganse VCNE ploeg, bestuur, spelers, trainers, vrijwilligers en supporters voor de mooie jaren die we hier mochten beleven. Het zal raar doen om niet meer “Allé blauwkes” te kunnen roepen.

Volgende zondag kan ik er niet bij zijn. Ik zal kokosrotjes bakken in een kraampje op de Familiedag ter gelegenheid van de opening van het nieuwe dorpsplein te Nazareth.
Hans


In naam van het bestuur willen wij Hans van hartelijk danken voor al zijn mooie verslagen hier.
Secretaris - GC, Jacque Deman