30.09.17 - 3de C: Zingem | 3-0 | Nazareth-Eke

Geplaatst 2 okt. 2017 12:25 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 2 okt. 2017 12:25 bijgewerkt ]

Ten onder tegen Zingem

Door andere verplichtingen kwam ik een half uurtje te laat op de wedstrijd. Een paar dingen vielen me onmiddellijk op. De onzen liepen precies achter de feiten aan. Het bleek al 2 tegen 0 te staan na amper tien minuten. Waarschijnlijk hadden de onzen het fluitsignaal van de scheidsrechter niet gehoord en wisten niet dat de wedstrijd al begonnen was.
Volgens de Zingemse kassier kwamen de onzen er niet aan te pas. Mooi welkom.

Ik wist ook niet dat Zingem in Wallonië lag. Er werd op het veld meer Frans dan Nederlands gesproken. Of was dit gewoon om tactische redenen, in de veronderstelling dat we in Nazareth geen Frans begrijpen?

In ieder geval, ik was nog op tijd om te zien hoe de onzen er in slaagden om twee open kansen te laten liggen. Ook Zingem kreeg twee doelkansen. Bij de eerste kon Wouter nog redden. De tweede kans was raak. Wouter kon eerst nog ontzetten. Een goed gevolgde Zingemnaar kon overhoeks binnen trappen. Met 3 tegen 0 gingen we de rust in. Ik was er niet gerust in.

De tweede helft begon wat gelijk opgaand. De onzen stelden zich toch iets agressiever op. Na tien minuten kwam Quintin in voor Gregory.

Zingem kwam twee keer dicht bij een doelpunt op amper twee minuten tijd. Na balverlies stonden ze plots met twee rode tegen één blauwhemd. De bal ging echter over. Onmiddellijk daarop terug een snelle uitbraak. Met drie tegen twee deze keer. Wouter moest tot buiten de zestien komen om de bal weg te trappen. Brent kwam in voor Seba.

Na 25 minuten een goede aanval via Jonathan. Hij rukt ver op langs rechts. Zet de bal keihard voor. De Zingemse doelman lost de bal. Niemand van ons gevolgd, dus weg kans.

Op het half uur een loeier van Zingem die Wouter nog net kan wegboksen. De onzen reageren via een uitbraak van Quintin. Hij kan alleen oprukken. De bal komt iets te ver van zijn voet.

Florian komt Naim vervangen.

Zingem krijgt dan nog een vrijschop net buiten de zestien. Een loeier gaat eerst in de muur, de herneming wordt gered door Wouter. Iets later een hoekschop voor ons. Mooi geschilderd op het hoofd van Brent. Die kan echter niet hard genoeg koppen om de doelman te bedreigen.

Het bleef dus bij 3 tegen 0.

We blijven ondertussen ook hangen op vijf punten. We staan daarmee op de elfde plaats. Oei, ver van de top vijf die we ambiëren.
Hans