23.09.17 - 3de C: Nazareth-Eke | 2-2 | Oudenhove

Geplaatst 25 sep. 2017 14:09 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 2 okt. 2017 12:25 bijgewerkt ]

GELIJKSPEL

Vandaag moesten we opdraven tegen Oudenhove. We hebben daar niet zo goede herinneringen aan. Vorig seizoen op Oudenhove kenden we een off day. Bij de terugmatch weigerde de verlichting dienst.

Amper begonnen of onze Seba trok gezwind centraal ten aanval. Hij kon de bal tot bij Gregory duwen. Gregory gaf er een lel op. Keeper geklopt, gans VCNE sprong al op, maar de paal stuurde de bal terug het veld in.

Vijf minuten later is het Bart die ten aanval trekt. Hij kan Leroy lanceren op rechts. Leroy schudt efkes een sliding uit zijn voeten, pikt de bal mee en zet voor op Naïm. Zijn kopbal belandt in de handen van de doelman.

Op het kwartier een eerste schuchtere poging van Oudenhove. De bal gaat meters over ons doel. Wij bouwen dan een aanval op via meerdere blauwe stationnetjes. Uiteindelijk is het Seba die Naim kan bedienen. Zijn schot gaat net naast.

De onzen maakten het spel en dwongen regelmatig een kansje af. En het mag ook gezegd, onze verdedigers, Jonathan, Stef, Ilias en Maarten leverden knap werk. Oudenhove ging er soms wat hard tegen aan. Beetje duwen en trekken. Protest van Mathias hierover leverde hem een gele kaart op.

Wat later nog eens een poging van Oudenhove. Opnieuw hoog over. Bart verslikt zich dan wat in de voeten van een Oudenhovenaar wat hem eveneens geel opleverde.

Een nieuwe doorbraak van de bezoekers werd rustig door Stef weggewerkt. Net voor rust dan een zware fout op Leroy. Geel voor de boosdoener. De vrijschop van Maarten kan nog net weggeduwd worden door de doelman.

Oudenhove begon sterk aan de tweede helft. Hun eerste aanval leverde een hard schot op. Via bovenkant van de lat ging de bal over. Onmiddellijk reageerde Leroy met een splijtende demarage. Hij kon Seba bereiken die de bal kalm in het doel kon koppen. 1 tegen 0.

Amper genoteerd in mijn boek of het stond al terug gelijk. Plots stond gans Oudenhove voor ons doel. De ene kanonskogel na de andere. Wouter kon er twee knap wegwerken. We kregen de bal echter niet uit onze zestien. Plots lag de bal dan ook in onze netten.

De blaukes lieten de moed niet zakken. Het resulteerde in twee afgekeurde doelpunten. Eenmaal wegens buitenspel. Een andere omdat de bal bij de vrije trap niet echt had stil gelegen.

Op het half uur lukte het dan toch. Maarten mag een vrijschop nemen. De bal komt bij Leroy die er 2-1 kon van maken.

Wij bleven druk zetten. Bij een inworp van Oudenhove werd de bal op een meter afstand recht in het gezicht van Leroy gegooid. Meer dan een boze blik van de scheidsrechter leverde dit incident niet op.

Vijf minuten voor tijd viel er plots een hoekschop voor Oudenhove uit de lucht. Al hun lange mannen naar voor. Eentje stond helemaal vrij en kon ongehinderd binnen koppen. Jammer maar helaas, 2 tegen 2. Grote ontgoocheling bij de onzen. Oudenhove vierde hun punt alsof ze de Champions Leage hadden gewonnen.

Volgende week op naar Zingem.
Hans