25.02.18 - 3de C: Velzeke | 1-3 (0-5?) | Nazareth-Eke

Geplaatst 26 feb. 2018 09:50 door Voetbalclub Nazareth-Eke   [ 26 feb. 2018 09:56 bijgewerkt ]

DRIE OP EEN RIJ

Koud of niet, we gingen met z’n allen naar Velzeke. Een terrein midden de velden, dus de ijskoude wind had vrij spel.

Als lezer zal je me het dus ook vergeven dat ik mijn notities heb beperkt tot het absoluut noodzakelijke. Zelfs de inkt in mijn balpen had het lastig.

Na amper vier minuten konden we ons wel al warmen aan een splijtende actie via Naïm. Die stak de bal slim door naar de oprukkende Mathias N. Hij kwam alleen voor doel en stak de bal beheerst naast de doelman tegen de netten. 0-1.
Door de felle tegenwind raakten we heel moeilijk weg van ons doel. We shotten de bal tien meter vooruit. Door de wind keerde er vijf terug.

Op het half uur dan een aanval van Velzeke op rechts. De bal door de benen van een blauwe broek. Een Velzekenaar nam de bal aan en kon vanuit een scherpe hoek het leer net voor de tweede paal binnen shotten. 1-1

In de tweede helft hadden we bijna het omgekeerde scenario. Amper vijf minuten ver en er komt eentje dicht bij ons doel. Zijn knaller wordt door Wouter weggebokst. Het werd even warm voor ons doel. Kort daarop gaat een loeier van Brent net over.

Dan was het vet een beetje van de Velzeekse soep. De onzen raakten ondanks de kou stilaan op temperatuur. De ene kans na de andere. Leroy, Mathias B., Bart zagen hun pogingen net naast gaan.

Iets voor het half uur dan handspel van Velzeke. Gelukkig voor hen net buiten de zestien. Mathias N. sloofde de mouwen op, nam een korte aanloop en schilderde de bal net naast de muur buiten het bereik van de doelman tegen de netten. 1-2. Oververdiend, dat zeker en vast.

Vijf minuten later rolde Naïm de verdediging op een hoopje en drong het strafschopgebied binnen. Net voor hij probeerde aan te leggen werd hij met twee handen tegen de grond geduwd. Terecht penalty. Mathias N ging achter de bal en maakte er rap 1-3 van.


Ondertussen schoten de Velzeekse supporters met scherp. De eerste speelhelft waren er drie die de ganse tijd onze doelman Wouter stonden te jennen. Ook werd bijna iedere beslissing van de scheidsrechter aangevochten. Er vielen dan ook terecht enkele gele kaarten wegens protest. Er werd ook al eens iets naar de scheids geroepen. Die had voor de rust al tot kalmte aangemaand. Dirk, onze innemende délegé, was ook ons komen verwittigen. Een dikke vijf minuten voor het einde was de maat vol. Na racistische opmerkingen en bedreigingen door de thuis supporters floot hij de wedstrijd af.

De onzen ondergingen kalm deze beslissing en hielden een sportieve houding aan. Gejuich zou misplaatst zijn geweest. Iedereen droop dan maar af met gemengde gevoelens. We staken drie punten op zak maar werden wel het winstgejuich ontnomen.


We haalden dus twee keer drie op een rij. Mathias N. bewees zijn vorm door er drie tegen de netten te prikken. En we wonnen ook voor de derde keer op rij. Hierdoor staan we stilaan stevig binnen de top vier. Laat ons de voetjes op de koude grond houden en blijven verder werken aan het succes. Het is bewezen, enkel in de dikke Vandaele komt ‘succes’ voor ‘werken’. (doordenkertje)

En bij deze een oproep aan alle blauw-witte supporters om ons blijven sportief op te stellen naar de refs toe. Je moet het maar doen in dat koude weer. Ik zal ook mijn best doen.
Hans
STOPGEZET IN DE 80' BIJ 1-3
Omdat Ref Alpay Ardiçlar zich niet kon verzoenen met bepaalde opmerkingen aan zijn adres vanwege enkele toeschouwers werd de match tien minuten voor het einde stopgezet. Dat gebeurde nadat Neirynck een strafschop had omgezet en daardoor de voorsprong had uitgediept tot 1-3